Afbeelding
Perfect day
Afbeelding
Perfect day

Perfect Day - Landelijke dag voor docenten Vaktherapie

Zet alvast in je kalender, want op 23 november is de landelijke docentendag Vaktherapie 2023. Het thema van de landelijke docentendag Vaktherapie 2023 is: 'A Perfect Day'. Een dag waarin we een diepgaande verkenning doen van het perfectionisme onder onze studenten. 

Keynote-spreker Remko van der Drift 

Remko van der Drift is faalkundige; en een van de meest energieke sprekers van Nederland. Wij zijn trots om hem als keynote spreker te mogen verwelkomen. Hij geeft een boeiende en interactieve presentatie over de kunst van het falen, perfectionisme, weerbaarheid en veerkracht bij studenten. We laten ons inspireren door Remko en gaan ontdekken hoe we kunnen bijdragen aan een wereld waarin fouten en falen dienen als bouwstenen voor een mooiere toekomst. 

Dagvoorzitter Mathilda Tubben

Om de dag in goede banen te leiden hebben we dagvoorzitter Mathilde Tubben, een ervaren dramatherapeut en psycholoog. Haar baanbrekende onderzoek heeft geleid tot de Tubben Egosterkste Schaal (TESS), een meetinstrument dat de egosterkte van kinderen op betrouwbare en valide wijze evalueert. Ontdek hoe dit instrument kan bijdragen aan ons vakgebied.

De landelijke dag voor Vaktherapiedocenten wordt een dag van inzicht, elkaar ontmoeten en kennis en ervaring uitwisselen. Een dag vol inspiratie en verbinding. Samen met de docenten van alle hogescholen die Vaktherapie aanbieden, willen we er een 'Perfect Day' van maken.

NB: Uitsluitend bestemd voor docenten van de opleiding Vaktherapie op NHL Stenden Hogeschool, Zuyd Hogeschool, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Hogeschool Leiden en Hogeschool Utrecht.

Programma 

  • 09.30-10.00 Inloop met koffie en thee en wat lekkers!  
  • 10.00-10.15 uur Opening door dagvoorzitter Mathilde Tubben 
  • 10.15 – 11.00 uur Keynote:  
  • Interactieve lezing over faalkunde en weerbaarheid bij studenten door Remko van der Drift  
  • 11.00 – 12.30 Bespreken van actuele thema’s zoals: 
  • stage, studentwelzijn en uitwisseling van eindwerken afstuderen. 
  • 12.30 – 13.30 uur Lunch  
  • 13.30 – 16.00 uur Opleiding overstijgend vakgroepoverleg  
  • 16.00- 17.00 uur Afsluiting en borrel  
Remko van der Drift
Remko van der Drift

Over de keynote

Remko van der Drift is de faalkundige, en een van de meest inspirerende sprekers in Nederland. Zijn visie is een wereld waarin fouten en falen worden omarmd voor een mooiere samenleving. Remko deelt zijn inzichten op evenementen en in organisaties, en inspireert mensen en teams om te durven falen, leren, en groeien. Zijn bestsellers 'Fouten maken moet,' 'Fouten maken moed,' en 'Proberen lukt altijd' hebben velen geïnspireerd.

In de Media
Remko wordt vaak uitgenodigd door de media, van Een Vandaag tot diverse radioprogramma's en kranten. Hij heeft zelfs een eigen podcast, de Faalkunde-podcast, en is te gast geweest in vele anderen. Zijn boodschap over het omarmen van fouten en het overwinnen van perfectiestress is actueler dan ooit. 

Mathilde-Tubben
Mathilde Tubben

Over de dagvoorzitter

Mathilde Tubben, al sinds 1988 werkzaam als dramatherapeut en sinds 1996 als psycholoog, heeft een indrukwekkende carrière in de gezondheidszorg. Ze is de bedenker van de TESS (2022), een baanbrekend meetinstrument dat de egosterkte van kinderen op een betrouwbare en wetenschappelijke manier evalueert. Dankzij haar werk kunnen we kinderen beter ondersteunen in hun ontwikkeling.