Afbeelding
NhlStendenCVDC-VeldopstellingLuttelgeest-2102-LR
Afbeelding
NhlStendenCVDC-VeldopstellingLuttelgeest-2102-LR

Studium Generale Leeuwarden: A.I. in de praktijk

Stel je voor dat je een computer kan laten kijken en kan laten leren zoals mensen. Dit is waar Computer Vision en AI om de hoek komen kijken. Deze opwindende technologie stelt ons in staat om beelden automatisch te analyseren, en de mogelijkheden lijken grenzeloos. Klaas Dijkstra vertelt je er alles over tijdens de Studium Generale Leeuwarden lezing op donderdag 30 november!

In de wereld van de landbouw kan Computer Vision helpen bij het identificeren van ziekten en schadelijke insecten, waardoor boeren hun gewassen kunnen beschermen en opbrengsten kunnen vergroten. In de gezondheidszorg kunnen we met behulp van deze technologie bacteriekolonies in watermonsters tellen om Legionella te voorkomen, of zelfs de bloedstroom in real-time meten tijdens delicate darmwandoperaties.

AI maakt het mogelijk om plasticsoorten te herkennen, wat de recyclingprocessen aanzienlijk verbetert. Het detecteren van afwijkingen in röntgenbeelden wordt nauwkeuriger en sneller, wat levens kan redden. Het verbeteren van verkeersveiligheid is ook een realiteit geworden door het analyseren van verkeersgedrag.

Wat deze technologie nog krachtiger maakt, zijn de recente doorbraken in kunstmatige intelligentie. In sommige gevallen overtreft AI nu zelfs de menselijke prestaties. Om dit mogelijk te maken, heb je drie essentiële ingrediënten nodig: data van hoge kwaliteit, immense rekenkracht en slimme algoritmen.

Laat je meenemen op een reis vol mogelijkheden tijdens deze lezing. Ontdek hoe Computer Vision en AI onze wereld transformeren en verbeteren. Leer over de kracht, de kansen en de grenzen van deze technologie aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.