Symposium: voor een veilige (online) seksuele ontwikkeling in het primair en voortgezet onderwijs

Het Project Sexy & Safe is gericht op de veilige (online) seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het project richt zich ook nadrukkelijk op Friese scholen. In nauwe samenwerking met leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs is in 2022 een digitale toolkit ontwikkeld. Deze toolkit - met (les)materialen, tools en tips – helpt docenten om zaken als (shame)sexting en grooming beter bespreekbaar te maken op school.

Tijdens dit slotsymposium tonen we graag hoe de digitale toolkit er uiteindelijk uit gaat zien en hopen je te inspireren hoe je hiermee aan de slag kunt.

De ontwikkeling van de toolkit is tot stand gekomen door het Lectoraat Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn in opdracht van Sociaal Domein Fryslân.

sexzusjes

De Sekszusjes naar NHL Stenden!

En…niemand minder dan de Sekszusjes komen langs op ons symposium! Je kent Krista en Marcelle vast al langer van hun theatershow Ongelikt en hun VPRO-webserie (meest recent: ‘Naakt voor de klas met de Sekszusjes’). Zeer populair onder jongeren, dus onder de doelgroep zelf zijn ze wel zo’n beetje de landelijke autoriteit op het gebied van seksuele voorlichting.

Op ons symposium gaan Krista en Marcelle specifiek in op het thema (shame)sexting. Ze delen hun ervaringen van voor en achter de camera en willen hierover graag de discussie aangaan met jou als leerkracht, pedagoog, jongerenwerker of student.

Je kunt vervolgens een van de deelsessies kiezen (zie hieronder het specifieke programma) waar je o.a. de toolkit uitprobeert, lesmateriaal test en ervaringen kunt delen met collega’s vanuit heel Friesland.

Vragen of meer info? Mail daphne.udo.de.haes@nhlstenden.com

Meld je aan voor het symposium

Programma

Afbeelding
logo