Julia van Zoelen

Hunker

Hoe voelt het om de controle te verliezen? Om iemand te verliezen? Om achtervolgd te worden door duistere gedachten? Om van iemand te houden die je kapot maakt?

Om zelfdestructief te zijn?

‘Hunker’ is gebaseerd op het stuk ‘Hunker’ van Sarah Kane uit 1998. De voorstelling gaat over vier personages die allen hunkeren naar een gelukkig leven en liefde. Maar hoe kun je dat vinden als je jezelf in de weg zit? In poëtische flarden vertellen zij hun verhaal. Ze nemen je mee in de nachtmerrieachtige wereld van zelfdestructie, waar niets is wat het lijkt en de logica zoek lijkt. In de voorstelling staan alle vier de personages voor een kruispunt. Opbouw of destructie? Liefde of haat? Leven of dood? 

‘Hunker’ is een beeldende, muzikale voorstelling over hunkering en zelfdestructie, waarbij je meegenomen wordt in de belevingswereld van iemand die worstelt met zichzelf. De voorstelling wordt gespeeld door jongeren van Het Theater-Tussenjaar van Brandstof TDI. De spelers worden begeleid door studenten Uitvoerend Muzikant van het Friesland College.

Presentatie