Afbeelding
HAF header

Finalisten HAF

Maak kennis met de finalisten!

English

Op donderdag 20 juni pitchte drie studenten hun kansrijke startup op het podium tijdens de finale van het Hayo Apotheker Stimuleringsfonds. Deze drie studenten studeren aan NHL Stenden Hogeschool en zijn aangesloten bij het Center for Entrepreneurship. De kandidaten pitchen niet alleen voor de titel, maar ook voor een investering van maximaal €2.500. De drie genomineerde startups waren; Joas Schouwstra en Julian Venema (OnWrap), Anastasija Muhina (C2Day) en Dorine Kliffen (BeAdorible). 

De kick-start trail is een initiatief van het Center for Entrepreneurship.

Afbeelding
Finalisten HAF voorjaar '24
  • OnWrap: het wrappen en personaliseren van autolaadpalen. – Joas Schouwstra en Julian Venema (Bachelor Commerciële Economie in Leeuwarden)  

  • C2Day: een creatief agentschap dat zich richt op contentmarketing voor zowel B2B als B2C. (Bachelor Creative Business in Leeuwarden) 

  • BeAdorible: het ondersteunen van introverte jongere en jongvolwassenen in het omarmen van hun introverte kwaliteiten d.m.v. een bordspel. – Dorine Kliffen (Bachelor Social Work in Leeuwarden)  

Center for Entrepreneurship  

Deze finalisten nemen naast hun studie ook nog deel uit van het Center for Entrepreneurship (CfE). Het CfE is dé community voor en door ondernemende studenten. In de community worden studenten niet alleen geholpen aan een antwoord op hun ondernemersvragen, maar kunnen ze ook inspirerende workshops volgen van professionals uit het werkveld. Op deze multidisciplinaire (werk)plek kunnen studenten verder doorgroeien in het ondernemerschap en hun onderneming uitbouwen.  

De finale

Tijdens de spannende finale ging OnWrap, de onderneming van Joas Schouwstra en Julian Venema (Bachelor Commerciële Economie in Leeuwarden), er met de prijs vandoor. Lees hier het nieuwsbericht.

Joas Schouwstra en Lars Boekelman
OnWrap

Joas Schouwstra en Julian Venema

Onze start-up draait om het 'pimpen' van EV-laders met wraps om ze mooier te maken maar ook door ze te laten versmelten met hun omgeving door bijvoorbeeld coole patronen toe te voegen. Dankzij het HAF hebben we een plek gekregen om onze ideeën uit te proberen en ons businessplan te verbeteren. Wat begon als een schoolproject, is uitgegroeid tot een passie voor het bedrijf en een toffe uitdaging. Tot nu toe ging het best soepel omdat onze studie ons de tijd gaf om hieraan te werken. Nu focussen we op het ontwikkelen van een nog beter premium product en willen we investeren in een professionele website.

Anastasija Muhina
C2Day

Anastasija Muhina

C2Day is een start-up, geleid door Anastasija Muhina. Wij zijn een creatief productiebureau en label dat o.a. artiesten en kunstenaars helpt met creatieve content voor branding en marketing. Onze diensten omvatten fotografie, videografie, grafisch ontwerp en evenementenorganisatie.

Door goed time-management, met tools zoals Notion, combineren we ons bedrijf met onze studie. We hebben extra middelen nodig, zoals apparatuur, promotie en meer personeel, om C2Day serieuzer aan te pakken en uit te breiden. Ons doel is om groter te dromen en onze onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Dorine Kliffen
BeAdorible

Dorine Kliffen

BeAdorible is er om introverte jongeren te coachen met sociale uitdagingen en zelfacceptatie doormiddel van een bordspel. Tijdens HAF heb ik niet alleen mijn netwerk kunnen uitbreiden, maar ook om meer zichtbaar te worden, mijn bedrijfsplan scherper te stellen en te leren hoe ik een killer van een pitch kan geven. 

Maar hier komt het ding: ik wil mijn idee tot leven brengen, alleen ontbreekt het me aan startkapitaal om mijn coaching te verbeteren en betere prototypes van mijn tools te ontwikkelen. Met het fonds wil ik mijn coachingtools verbeteren, mijn website upgraden, investeren in marketing, naar toffe netwerkevents gaan, mezelf ontwikkelen met inspirerende boeken én op zoek naar een vette locatie voor mijn business.

Afbeelding
studenten

Inschrijven voor de volgende editie?