Studieopbouw Bachelor Academische Pabo

Bekijk de volledige studieopbouw van de Academische opleiding tot Leraar Basisonderwijs hieronder.  

Afbeelding
sfeer-ba-academische-pabo-vt-lwd-emmen-gron.jpg

Academische Pabo per jaar uitgelegd

Het Academische Pabo- onderwijsprogramma wordt net als andere opleidingen opgedeeld in 2 semesters (4 periodes) van elk ongeveer 10 weken, 7 collegeweken en 3 toets/beoordelings/reflectieweken. 

In elk semester kun je ongeveer 15 EC behalen. 1 EC staat voor 28 uur werk. Dit kan in de vorm van colleges zijn, opdrachten, zelfstudie of stage.  

Stagelopen 

Bij de Universitaire Pabo kun je stagelopen op openbare, Protestants-Christelijke en Katholieke basisscholen in Groningen, Friesland, Drenthe en de kop van Overijssel. In het eerste studiejaar loop je stage in de bovenbouw, in het tweede jaar in de onderbouw. In het derde jaar mag je zelf kiezen voor een groep en is er ook een mogelijkheid om een halfjaar stage te lopen in het speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs.

Studeren in het buitenland  

Wil je graag een tijdje studeren in het buitenland? Dat kan met de Academische Pabo! Via het speciale Ed-Exchange-programma van Pedagogische Wetenschappen kun je in het derde jaar voor een korte periode naar het buitenland. Daar maak je kennis met een ander onderwijssysteem, wat je blik zeker zal verruimen!   

Het onderwijsconcept van de opleiding Pabo universitair

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!