Studieopbouw Associate degree IT Service Management

Bij IT Service Management leer je met een bedrijfskundige blik te kijken naar het functioneren van ICT-processen. Jij kijkt hoe je de ICT-dienstverlening kunt managen en hierdoor de klantvriendelijkheid van een bedrijf kunt verbeteren of de productie kunt verhogen.

Afbeelding
sfeer-ad-it-servicemanagement-vt-lwd.jpg

Het onderwijsconcept van de opleiding IT Service Management

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Werken aan uitdagende praktijkprojecten

Tijdens de Ad IT Service Management werk je praktijkgericht en doe je veel praktijkopdrachten, bijvoorbeeld:

Application Design

Dienstverlening aan de klant wordt steeds belangrijker. Zo’n tien jaar geleden besteedden mensen bijna al hun geld aan producten, zoals een horloge. Tegenwoordig zijn het meer diensten die verkocht worden. Tijdens dit project analyseer je een proces.

Managementgame

Waar halen managers hun informatie vandaan? Hoe komen beslissingen tot stand? Via een managementgame ga je een bedrijf runnen. De uitdaging is om het beter te doen dan de concurrentie.

Brandstof voor beslissers

Je gaat onderzoeken aan welke voorwaarden een fabriek moet voldoen. Hoe is het met de concurrentie? Wat zijn belangrijke ontwikkelingen in de branche? En wat wil de consument aan een nieuw product uitgeven? Je bedenkt een nieuwe strategie voor de toekomst

Information Management

Overal wordt tegenwoordig gebruikgemaakt van informatiesystemen. In organisaties wil men processen en systemen beter op elkaar aan laten sluiten. Oplossingen kunnen worden gezocht in vakken zoals informatiemanagement, IT-servicemanagement, BiSL en ERP

IT Risk & Security

Kennis en informatie is een groot kapitaal voor bedrijven. Deze kennis en informatie zit voor een groot deel opgeslagen in computersystemen. Tijdens dit project leer je welke risico’s er zijn en hoe ze onderkend kunnen worden.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!