Studieopbouw Associate degree Leisure & Events Management

De Ad Leisure & Events Management is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld. De opleiding sluit hierdoor perfect aan bij de praktijk: jij krijgt precies de kennis en vaardigheden die je nodig hebt.

Afbeelding
Leisure & Event Management

Bij NHL Stenden Leisure & Events Management Associate degree word je in twee jaar klaargestoomd voor een vliegende start in de wereld van events. Naast theorie ga je direct vanaf het begin aan de slag met echte vraagstukken uit het werkveld.

Deze onderwerpen komen aan bod:

 • Vrijetijdstheorieën, trends & ontwikkelingen
 • Duurzame conceptontwikkeling
 • Storytelling
 • Design thinking/event design
 • Experience marketing
 • Event- en projectmanagement
 • Managementvaardigheden
 • Bedrijfeconomie
 • Ondernemerschap
Afbeelding
sfeer groningen 3

Proefcollege

Volg een proefcollege en krijg een beeld van de lesstof van de opleiding en maak direct kennis met docenten en studenten van de opleiding.

Het onderwijsconcept van de opleiding Leisure & Events Management

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Praktijk en onderzoek

Tijdens de gehele opleiding werk je veel in de praktijk. Dit doe je in opdracht van bedrijven, onze lectoraten, ons toeristisch onderzoeksinstituut Stenden ETFI of het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) waar de opleiding deel van uitmaakt. Daarnaast ga je meerdere keren tijdens je studie op internationale fieldtrip.

Accreditaties en keurmerken

De opleiding Leisure & Events Management heeft de volgende accreditaties en keurmerken:

 • Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)
 • Bijzonder Kenmerk Duurzame Ontwikkeling (NVAO)

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!