Maritieme Techniek (Ad)
Maritiem Instituut Willem Barentsz
Afbeelding
ad-maritieme-techniek-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ad-maritieme-techniek-vt-lwd.jpg

Maritieme Techniek (Ad)

De opleiding Associate degree Maritieme Techniek is zeer geschikt voor mensen met werkervaring in de maritieme sector.

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Associate degree

Heb jij al werkervaring in de maritieme sector en wil jij je kennis uitbreiden? Ben je op zoek naar een studie die jou opleidt tot een praktijkgerichte professional in de scheepsbouw, jachtbouw, waterbouw of offshore? Dan is de tweejarige Associate degree (Ad) Maritieme Techniek echt iets voor jou!

  • Goede aansluiting op de mbo-opleiding Maritieme Techniek.
  • Praktijkgerichte opleiding waarmee je je theoretische kennis vergroot maar niet vier jaar hoeft te studeren.
  • Werken aan échte praktijkopdrachten voor en met het bedrijfsleven.
  • Een eigen studievereniging die leuke activiteiten en excursies naar maritieme bedrijven organiseert.
  • Onderdeel van het MIWB, een van de beste maritieme instituten van Nederland.

Tijdelijk stopgezet

Deze opleiding is tijdelijk stopgezet, omdat er een duale opleidingsvariant is gestart. Wil je Maritieme Techniek Studeren? Dan verwijzen we je graag naar onze opleiding Ad Maritieme Techniek duaal of de bachelor Maritieme Techniek.

Wat staat je te wachten?

Als ontwerper van vaartuigen is het belangrijk om te weten wat de wensen van de gebruiker zijn. Door ervaringen uit te wisselen tussen zeevarenden en ontwerpers komen er nog functionelere schepen van de tekentafel. Na de associate degree Maritieme Techniek ben jij een praktijkgerichte professional met oog voor de laatste trends en ontwikkelingen in de technologie. Een associate degree is een tweejarig programma. Het niveau ligt tussen een mbo 4- en een hbo-bacheloropleiding.

De Ad Maritieme Techniek is onderdeel van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) op Terschelling. Jij krijgt les in Leeuwarden, maar af en toe ga je naar Terschelling om te werken aan projecten. Het MIWB heeft namelijk unieke simulatoren, een opleidingsschip en goed ingerichte practicumlokalen en werkplaatsen.

Studiekenmerken

Diploma
Associate degree
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Stage in jaar 2

In het tweede jaar loop je een stage van 8 weken. Zo kun je de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan in de praktijk uittesten. Je kunt bijvoorbeeld stagelopen bij bedrijven als Koninklijke Niestern Sander, Feadship Makkum, Vitters Shipyard en Vripack.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.