Maritieme Techniek (Ad)
Maritiem Instituut Willem Barentsz

Praktische zaken Associate degree Maritieme Techniek

Voor de opleiding Associate degree Maritieme Techniek zijn verschillende vereisten nodig om toegelaten te worden tot deze opleiding. Deze toelatingseisen vind je hieronder.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Maritieme Techniek heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895

Afbeelding
meisje met telefoon

Virtual Tour Leeuwarden

Beleef onze campus in Leeuwarden, check onze virtual tour.

Maritiem Instituut Willem Barentsz

Deze opleiding is onderdeel van Maritiem Instituut Willem Barentsz.

Afbeelding
Logo MIWB

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Neem dan contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.