Je kunt in september met deze opleiding starten, maar ook in februari al instromen. Wil je in februari 2020 starten met de studie? Dan schrijf je je via Studielink in voor de opleiding Ad Ondernemerschap en Retail Management (voltijd, Associate degree) bij NHL Stenden Hogeschool. Je volgt hiervoor de stappen die hieronder staan beschreven, en kiest februari 2020 als instroommoment.

Inschrijven voor de studie.

Je wilt je inschrijven voor de opleiding Ad Ondernemerschap en Retail Management (voltijd, Associate degree).  We helpen je graag door de procedure. 

Met je verzoek tot inschrijving zet je de eerste stap richting jouw vervolgstudie: je geeft aan dat je een opleiding bij NHL Stenden Hogeschool wilt volgen. Als je wilt, kun je je inschrijving nog tot de uiterste inschrijfdatum aanpassen. 

Eerst checken

Inschrijven werkt zo

Je schrijft je in op Studielink, de inschrijfportal van het ministerie van Onderwijs. Je volgt hiervoor de onderstaande stappen.

 • Ga naar www.studielink.nl en kies voor “Inloggen met DigiD”.
 • Log in met je DigiD gebruikersnaam en wachtwoord.
 • Kies voor de onderwijsinstelling NHL Stenden Hogeschool.
 • Vul in het volgende scherm jouw persoonsgegevens in.
 • Activeer je account volgens de instructies van Studielink.
 • Kies voor opleidingsniveau HBO Associate degree.
 • Voer de opleidingsnaam Ad Ondernemerschap en Retail Management in en kies deze opleiding.
 • Bevestig de opleiding.
 • Kies de startdatum.
 •  Controleer je gegevens en bevestig je aanvraag.
 • Je komt nu op je eigen dashboard terecht. Dit is je overzichtspagina. Je vindt jouw verzoek hier terug onder “Opleidingen”.
 •  Je inschrijving is pas volledig wanneer je jouw betaalgegevens hebt ingevoerd. Dit regel je onder “Betaling”.

Inschrijven via Studielink

De studiekeuzecheck

​Na het indienen van je verzoek tot inschrijving krijg je een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Hiermee kun je zien hoe goed jij je hebt georiënteerd en of de opleiding bij je lijkt te passen. Hoe beter de opleiding bij je past, hoe groter de kans dat je succesvol de studie doorloopt.
De Studiekeuzecheck kan per opleiding verschillen en bestaat in ieder geval uit een online matchingtest. Deelname aan de Studiekeuzecheck is verplicht. Als je zonder geldige reden niet meedoet, kan je niet definitief worden ingeschreven.
De Studiekeuzecheck levert je een individueel advies op, positief of negatief. Bij een negatief advies nemen we contact met je op om de aandachtspunten te bespreken. Een negatief advies is niet bindend. Op basis van de feedback die je krijgt, beslis je zelf of je start met de opleiding. 

Meet & Match bijeenkomsten

Om je studie goed te kunnen starten, maken we graag persoonlijk met je kennis tijdens een Meet & Match bijeenkomst. Na je inschrijving via Studielink voor studiestart ontvang je van ons een uitnodiging hiervoor.

Dit jaar staan de Meet & Match bijeenkomsten voor de instroom van februari en september gepland op onderstaande data:

Dinsdag 17 november 2020

M&M

10.00 - 12.30 u

Donderdag 14 januari 2021

M&M

10.00 - 12.30 u

Woensdag 27 januari 2021

M&M

10.00 - 12.30 u

Woensdag 28 april 2021

M&M 10.00 - 12.30 u

Donderdag 10 juni 2021 

M&M 10.00 - 12.30 u

Dinsdag 29 juni 2021

M&M 10.00 - 12.30 u

Woensdag 25 augustus 2021

M&M 10.00 - 12.30 u

Let wel op: het bijwonen van een Meet & Match bijeenkomst is verplicht en voor ons een voorwaarde voor toelating tot je studie.