Ad Ondernemerschap en Retail Management duaal

Ad Ondernemerschap en Retail Management, Associate degree, duaal

Werk je in de retail en wil je je verder ontwikkelen? Misschien wil je een eigen onderneming beginnen, of doorgroeien naar een functie op managementniveau? Volg dan de duale associate degree Ondernemerschap en Retail Management.

 • Praktijkgerichte opdrachten: direct toe te passen op jouw werkplek.
 • Alles over ondernemen, fashion, online en offline retail.
 • Persoonlijk en flexibele leerroute.
 • Kies de leslocatie die bij jou past: Leeuwarden of Amsterdam.

Wat staat je te wachten?

De duale opleiding Ondernemerschap en Retail Management is een flexibele opleiding. Het leertraject wordt afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Zo is de opleiding goed te combineren met jouw werk en privésituatie.

Je leert alles over de operationele uitvoering in een retailbedrijf. Daarnaast ontwikkel je jouw leidinggevende vaardigheden. Wil je na twee jaar verder studeren? Dan kun je instromen in het derde jaar van de bachelor Ondernemerschap en Retail Management.

Ook in Amsterdam

Je kunt deze opleiding ook in Amsterdam volgen. De leslocatie ligt op loopafstand van het Centraal Station.

Studiekenmerken

Diploma

 • Associate degree

Start studie

 • Februari
 • September

Locatie

 • Amsterdam
 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

Studieduur

Flexibel

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
Bekijk alle kosten

Studiedag

Lesdagen worden bekend gemaakt bij aanvang studie

Beroepen

Met het associate degree-diploma Ondernemerschap en Retail Management op zak maak je goede kans op een leidinggevende baan in de retail. De mode-industrie, een bouwmarkt, sportwinkel, warenhuis of supermarkt: je kunt alle kanten op.

 • Bedrijfsleider van een kleine vestiging: heeft en houdt overzicht over alle zaken binnen de vestiging. Bijvoorbeeld inkoop, producten, personeel en marketing.
 • Afdelingsmanager van een grote afdeling: begeleidt, motiveert en stuurt de medewerkers van een afdeling aan, zorgt dat het werk goed wordt uitgevoerd. Verbindt werkvloer en bestuur.
 • Online retailer: beheert een webwinkel. Dat kan van een grote winkelketen zijn of een retailer die alleen online actief is.
 • Assistent categorymanager: ondersteunt bij het samenstellen en onderhouden van productcategorieën. Let op het assortiment, de omzet, het volume en prijsontwikkelingen.
 • Zelfstandig ondernemer: is eigenaar van een eigen bedrijf in de retail. Dat kan een webwinkel of een fysieke winkel zijn. Regelt alles van inkoop tot promotie.
ad-small-business-en-retail-management-sbrm

Toelatingseisen Ondernemerschap en Retail Management

Veranderende toelatingseisen i.v.m. corona
Door het coronavirus zijn sommige zaken rond aanmelding en toelating dit jaar anders dan anders. Check op deze pagina of voor jouw situatie ook afwijkende maatregelen gelden.

Voor de opleiding Ondernemerschap en Retail Management heb je één van de volgende diploma's en profielen nodig:

Havo
 • N&T econ of m&o of be
 • N&G econ of m&o of be
 • E&M,
 • C&M econ of m&o of be
 • N&T, 
 • N&G,
 • E&M,
 • C&M econ, m&o of be
 • niveau 4

Wil je weten of je met jouw mbo-diploma direct toelaatbaar bent? De snelste manier om het te controleren is via Toelatingstoetsen.nl.

Werkplek verplicht

Om deze duale opleiding te kunnen volgen, heb je een hbo-waardige werkomgeving en een arbeidsovereenkomst nodig. Het is belangrijk dat je werkplek ontwikkeling stimuleert. Samen met iemand uit jouw bedrijf onderzoek je welke kwaliteiten en talenten je kunt ontwikkelen. Deze opleiding is bedoeld om je uiteindelijk op strategisch niveau mee te laten denken.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een ander diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058 - 251 34 00.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

thomas-gnobbe

“Met deze de opleiding kan ik met mijn hoofd én handen aan de slag”

Student Ad Ondernemerschap & Retailmanagement Lees verder

Werkgever: is dit een geschikte opleiding voor jouw medewerkers?

Het duale opleidingstraject van deze opleiding bestaat al meer dan 20 jaar. In die tijd hebben we met veel succes mensen opgeleid naast hun werk. Voor ervaren medewerkers uit de retail maken we graag een persoonlijke en flexibele leerroute. Meegebrachte kennis en ervaring kan gebruikt worden om delen van de opleiding zelf in te richten.

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de dagelijkse praktijk van jouw medewerkers. Zo is de opleiding ook direct waardevol voor jouw bedrijf.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met secretariaatrbs@stenden.com of 058-2441443.

Studieopbouw

Deze duale studie is flexibel in te richten. Dat is onder andere afhankelijk van de kennis en ervaring die je al hebt opgedaan in je werk. Daarom stippelt iedereen zijn of haar eigen studiepad uit. We vertellen je wel graag welke thema’s er aan bod zullen komen.

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Je verdiept je in je eigen kwaliteiten om te kunnen groeien in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Reflecteren op je ontwikkeling, zowel als in studiecontext als in werkomgeving, is hier van belang.

Als ervaren medewerker functioneer je zelfstandig in jouw organisatie. Operationele processen en procedures schrikken jou niet af, je levert een belangrijke bijdrage aan de doelen van het bedrijf waar je werkt. Later werk je als retailspecialist of als beginnend leidinggevende. Je leert daarom hoe je effectief samenwerkt en leiding geeft aan een team.

Je onderzoekt trends en ontwikkelingen in de retailwereld. Daarbij kijk je naar de organisatie en de consument. Op basis van een customer journey maak je een haalbaar voorstel voor een klantgerichte innovatie.

Retail kan natuurlijk niet zonder marketing. Je analyseert de in- en externe marketinginstrumenten binnen jouw bedrijf. Daarna maak je een voorstel om de omzet via on- en offline kanalen te verhogen.

Je evalueert de effectiviteit van de inzet van mensen en middelen, om te zien hoe ze bijdragen aan de doelen van jouw bedrijf. Met een voorstel laat je zien wat er verbeterd kan worden.

Vanuit een concreet probleem of kans ontwerp je een verandertraject op operationeel of tactisch niveau. Zo voeg je waarde toe aan de organisatie. Als projectleider implementeer je dit traject.

Tijd- en plaatsonafhankelijk studeren

Door het flexibele karakter kan de duale opleiding (deels) aangepast worden naar jouw persoonlijke situatie. Hierdoor kun je werk, privé en studie op een manier combineren die bij jou past. 

Wanneer je bijvoorbeeld minimale werkervaring hebt en vroegtijdig met een mbo- of hbo-opleiding bent gestopt, biedt de flexibele opleiding je de kans om ambities waar te maken. Heb je juist veel relevante werkervaring? Of heb je bijvoorbeeld relevante trainingen en cursussen gevolgd? Dan kijken we samen met jou welke onderdelen van de opleiding nog door jou gehaald moeten worden. Vervolgens kijken we hoe we hier vorm aan gaan geven. 

Specialisaties

Combineren werken en studeren

Collaborative learning

Samen leren in een omgeving die bijdraagt aan jouw ontwikkeling. Dat betekent: leren binnen een kleine leeromgeving, waarin je je samen met anderen ontwikkelt door producten, handelingen en ideeën te ontwerpen en die vervolgens te toetsen aan de praktijk en/of theorie.

Blended learning

Work Based Learning is een methode die goed aansluit bij de werkomgeving van de lerende. Het werk vormt dan ook het uitgangspunt om te leren. Je leert van elkaar en met elkaar, on- en offline én individueel of in een groep.

Nieuwsgierig hoe de opleiding Ad Ondernemerschap en Retail Management (ORM) het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.