Bestuurskunde - Overheidsmanagement
Thorbecke Academie

Jouw toekomst na afronding van de Bachelor Bestuurskunde-OverheidsManagement

Als je Bestuurskunde gaat studeren, word je opgeleid tot bestuurskundige en overheidsprofessional. Je hebt kennis van het openbaar bestuur, politicologische en organisatiekundige theorie en hebt veel kunnen oefenen om die theorie ook echt in de praktijk te brengen. Je bent na de studie een echte hands-on hbo-professional, die aan de slag kan bij verschillende publieke organisaties.

Afbeelding
b_bestuurskunde_sfeer.jpg

Werken bij de gemeente, provincie, het rijk of een waterschap ligt zeker voor de hand. Als beleidsmedewerker, projectmanager, bestuurssecretaris of op een griffie. Of wat meer richting de politiek, bij bijvoorbeeld een partijbureau of als fractiemedewerker. Maar ook bij andere non-profitorganisaties komen onze alumni terecht. Denk aan zorg- of onderwijsinstellingen of een energie- of openbaarvervoersmaatschappij.  

Beroepen

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • projectmanager bij de overheid 

  • bestuurssecretaris 

  • beleidsadviseur 

  • manager in de publieke sector 

  • politicus 

  • organisatieadviseur 

  • griffier 

  • consultant 

Baankansen

Landelijk gezien vindt 85% van alle afgestudeerden van de hbo-opleiding Bestuurskunde-Overheidsmanagement binnen anderhalf jaar een baan op niveau. (bron: studiekeuze123 2023)

Doorstuderen

Wil je doorstuderen? Volg dan tijdens je opleiding Bestuurskunde een geïntegreerde pre-master zodat je na afronding van je bachelor rechtstreeks kunt instromen in de Master Governance & Law in a Digital Society of de Master Recht en Bestuur aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Bestuurskunde-Overheidsmanagement op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!