Studieopbouw Bachelor Bouwkunde

Hieronder vind je een uitleg over de opbouw en de mogelijkheden van de opleiding Bachelor Bouwkunde.

Afbeelding
sfeer

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Lees meer over X-Honours

Stage lopen? Dat doe je vanaf jaar 2!

Gedurende je opleiding ga je twee keer een half jaar op stage. Daar pas je jouw kennis en vaardigheden toe bij een bedrijf. We hebben een uitgebreid netwerk van (internationale) stagebedrijven, maar je mag natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een stageplaats.

Waar kun je stagelopen?

Je kunt bijvoorbeeld stagelopen bij:

  • architectenbureaus zoals Penta Architecten, J.O.N.G. architecten, Twa architecten en Adema
  • ingenieursbureaus zoals Bartels, Econstruct en Castelein
  • bouwfysisch ingenieursbureaus zoals Schreuder
  • bouwbedrijven zoals Dijkstra Draisma, Van Wijnen, Heijmans en Jorritsma
  • stedenbouwkundige bureaus zoals Noordpeil, Rho Adviseurs en BügelHajema

Buitenland

Tijdens je studie kun je meedoen aan internationale projecten die op verschillende universiteiten in Europa worden gehouden. Bovendien kun je stage lopen of studeren in het buitenland. Van Curaçao tot het vaste land van Europa. Alles is mogelijk!

Werken aan uitdagende projecten

Bouwen en alles wat daarbij komt kijken, leer je het beste door het te doen. Daarom werk je regelmatig in een team aan praktijkopdrachten. Samenwerken is daarbij een belangrijk aspect: ook in je latere werk is teamwork essentieel.
Afbeelding
sfeer

Tiny House

Je maakt zelf een ontwerp voor een tiny house, inclusief het interieur. Jouw ontwerp moet mooi én haalbaar zijn.
Afbeelding
project

Villa project

Je ontwerpt een villa in een bepaalde architectuurstijl, waarbij je ook rekening moet houden met de eisen volgens het bestemmingsplan en het programma van eisen van de opdrachtgever.
Afbeelding
project

Herbestemming kantoorgebouw

Voor een jaren ’70 kantoorgebouw wordt een herbestemming gezocht. Je voert een gebouwinspectie uit, je verdiept je in de wensen van de opdrachtgever en je zorgt voor een passend ontwerp voor de nieuwe functie.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.