Studieopbouw Bachelor Chemische Technologie

In het eerste deel van je studie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt. Daarna kies je voor een specialisatie en een minor om je kennis te verdiepen of verbreden. 

Studieprogramma Chemische Technologie 

Voor meer informatie over het studieprogramma van Chemische Technologie linken we je door naar de site van Hogeschool VHL.

 

Afbeelding
communicatie-vt-lwd-jouw-toekomst.JPG

Specialisaties Chemische Technologie opleiding

Waterproof-Engineering safe sustainable water 

In deze minor leer je problemen oplossen in de watertechnologie, zoals bijvoorbeeld microverontreinigingen in drinkwater, verzilting van de bodem en hergebruik van afvalwater in diverse toepassingen . De projecten komen van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. In de projecten ontwerp en bouw je een pilot als oplossing voor je project. Je werk hier samen met diverse opleidingen. Je eigen kennis vul je aan door workshops te kiezen die verdiepend zijn. 

Het onderwijsconcept van de opleiding Chemische Technologie

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!