Studieopbouw Bachelor Chemische Technologie

In het eerste deel van je studie volg je een breed programma waarin je aan je basiskennis en vaardigheden werkt. Daarna kies je voor een specialisatie en een minor om je kennis te verdiepen of verbreden.

Specialisaties

Process Engineering

Van de productie van een nieuwe cholesterolverlagende margarine tot de ontwikkeling van een stillere autoband: process engineering is een studierichting waar je veel kanten mee op kunt.

Water Technology

In de watertechnologiemarkt speelt Leeuwarden internationaal een belangrijke rol. Bij Chemische Technologie kun je je specialiseren in dit dynamische vakgebied.

De studie Chemische Technologie is een samenwerking tussen de NHL Stenden en hogeschool Van Hall Larenstein. Meer informatie over de opleiding en het studieprogramma vind je op de site van Van Hall Larenstein.

Afbeelding
communicatie-vt-lwd-jouw-toekomst.JPG

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!