Studiekenmerken Civiele Techniek
Tijdens de vierjarige bachelor Civiele Techniek werk je aan realistische projecten voor echte opdrachtgevers. Met circa 25 studenten per leerjaar is het kleinschalige opleiding en is er veel persoonlijke aandacht.
Ben jij gefascineerd door water? Vind jij grote constructies zoals bruggen, tunnels en dijken interessant? Wil je werken aan de infrastructuur van de toekomst?Ben je een creatieve denker en heb je ruimtelijk inzicht? De bachelor Civiele Techniek is dan echt iets voor jou!
Civiele Techniek, ook wel weg- en waterbouwkunde genoemd, houdt zich bezig met het ontwerp, de uitvoering en het beheer en onderhoud van infrastructuur en watersystemen met daarbij alle civiele ‘kunstwerken’ zoals bruggen, tunnels, rioleringen, havens, snelwegen en dijken. Je bent vast bekend met technische hoogstandjes als:
Allemaal ontworpen door civieltechnisch ingenieurs!
Tijdens de vierjarige bachelor Civiele Techniek werk je aan realistische projecten voor echte opdrachtgevers. Met circa 25 studenten per leerjaar is het kleinschalige opleiding en is er veel persoonlijke aandacht.
Bij de opleiding Civiele Techniek volg je 'fundatievakken' voor een goede basis. De kennis en vaardigheden die je hier leert pas je direct toe in praktijkopdrachten in zogenoemde 'ateliers'. Deze ateliers groeien qua complexiteit en omvang in de loop van de jaren en je krijgt de kans om je te specialiseren.
Als je hbo Civiele Techniek gaat studeren, ga je leren hoe je het ontwerp en de bouw van grote en complexe kunstwerken en systemen aanpakt. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden waarmee je een bijdrage levert aan het bouwen van de wereld om je heen. ‘Zie je die brug daar? Die heb ik gebouwd!’ Er komt een moment dat je dat tegen je familie en vrienden kunt zeggen. Dat is het bijzondere van civiele techniek, je komt je eigen werk als weg- en waterbouwkundige overal weer tegen.
Tijdens de Civiele Techniek opleiding kun je deelnemen aan internationale projecten die door ons in verschillende Europese landen worden georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld het NEPTUNE-project: studenten van verschillende nationaliteiten en opleidingen komen één week samen en bundelen hun creativiteit en innovatiekracht voor een vraagstuk uit de regio.
Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!