Afbeelding
ba-communicatie-vt-vwo-lwd
Afbeelding
ba-communicatie-vt-vwo-lwd

Communicatie

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Van het scrollen door je tijdlijn tot de post op je deurmat, communicatie is overal. Dagelijks krijg je ontzettend veel berichten op je afgevuurd. Communicatie speelt zowel bewust als onbewust een enorme rol in je leven. Goede communicatie is voor veel bedrijven en organisaties de basis voor succes. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat mensen hun gedrag veranderen?

Tijdens de hbo-opleiding Communicatie leer je strategisch en creatief te denken. Je leert dus niet alleen de mooiste producten maken (in onze high-tech foto- en videostudio), maar ook begrijpen en onderzoeken wat voor verschillende mensen werkt. Wat je adviseert kun je ook uitvoeren. Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe maak je impact? Je werkt vanaf het eerste jaar van hbo Communicatie meteen samen met echte opdrachtgevers aan actuele opdrachten, waarvoor je onder andere online campagnes bedenkt, creatieve producten maakt, kritisch leert kijken naar media en gelijk waardevolle praktijkervaring opdoet voor jouw toekomst.

De nieuwste trends

Tijdens de Communicatie opleiding krijg je begeleiding van docenten die bovenop de nieuwste trends zitten en vaak zelf met één been in de praktijk staan. Dat zorgt ervoor dat jij als student altijd bij de tijd bent. Dat komt goed uit, want de ontwikkelingen in het vak gaan razendsnel en de vraag naar goed opgeleide communicatiespecialisten groeit.

Daarom kies je voor de bachelor Communicatie:

  • Ook te volgen als 3-jarige variant, speciaal voor vwo'ers.
  • Door de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.
  • Door Elsevier Beste Studies al drie jaar op rij bekroond met een gouden medaille.
  • Je bent geïnteresseerd in menselijk gedrag.
  • Je studeert aan een opleiding waar creativiteit en strategie hand en hand gaan.
  • Je studeert aan een kleinschalige studie en bent bij ons geen nummer. Ons team van betrokken docenten staat voor je klaar.
  • Je krijgt de kans om internationale studie-ervaring op te doen en je talenten te ontdekken en ontwikkelen.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00 - 16:00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Communicatie is in de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten bij de opleiding Communicatie?

Je leert het communicatievak kennen door direct aan de slag te gaan met opdrachten voor echte opdrachtgevers tijdens de studie Communicatie. Dit doe je vaak in kleine groepen met begeleiding van docenten met relevante praktijkervaring. Samen ga je onder andere on- en offline communicatiemiddelen maken, een evenement organiseren en aan de slag met het maken van de juiste communicatiekeuzes bij uitdagende gedragsproblemen. Je volgt lessen in onderwerpen als gedragsverandering, psychologie, fotografie en online media. Vanaf het tweede jaar hbo Communicatie heb je vaak een beter beeld waar je interesses en kwaliteiten liggen. Met twee stages, een minor en de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen neem je zelf de touwtjes in handen.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
communicatie emmaly
“Ik kan mijn creativiteit kwijt en heb veel vrijheid om me te ontwikkelen”
Emmaly van Brummelen
Student Communicatie

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!