Afbeelding
ba-communicatie-vt-lwd.jpg
Afbeelding
ba-communicatie-vt-lwd.jpg

Communicatie

Wil jij het verschil maken en mensen in beweging krijgen? Word jij blij van strategie én creatie; van denken en doen?

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Van het scrollen door je tijdlijn tot de post op je deurmat, communicatie is overal. Dagelijks krijg je ontzettend veel berichten op je afgevuurd. Communicatie speelt zowel bewust als onbewust een enorme rol in je leven. Goede communicatie is voor veel bedrijven en organisaties de basis voor succes. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat mensen hun gedrag veranderen? 

Wil jij het verschil maken? Dan past de opleiding Communicatie bij jou! Je leert strategisch en creatief te denken. Je leert dus niet alleen de mooiste producten maken (in onze foto- en videostudio), maar ook begrijpen en onderzoeken wat voor verschillende mensen werkt. Wat je adviseert kun je ook uitvoeren. Hoe krijg je mensen in beweging? Daarom werk je vanaf het eerste jaar meteen samen met echte opdrachtgevers aan actuele opdrachten, waarvoor je onder andere online campagnes bedenkt, creatieve producten maakt, kritisch leert kijken naar media en gelijk waardevolle praktijkervaring opdoet voor jouw toekomst.

Daarom Communicatie

  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2022 en 2023.
  • Door Elsevier Beste Studies 2021 & 2022 bekroond met een gouden medaille.

  • Je bent geïnteresseerd in menselijk gedrag.

  • Je studeert aan een opleiding waar creativiteit en strategie hand en hand gaan.
  • Je studeert aan een kleinschalige studie en bent bij ons geen nummer. Ons team van betrokken docenten staat voor je klaar.
  • Je krijgt de kans om internationale studie-ervaring op te doen en je talenten te ontdekken en ontwikkelen.
Afbeelding
Claire Mulder

Open Dag

4 februari 2023, 10.00 - 16.00 uur

Open Dag
Afbeelding
Keuzegids Hbo 2022 & 2023

Topopleiding

De opleiding Communicatie is in de Keuzegids Hbo 2022 en 2023 uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten?

Je leert het communicatievak kennen door direct aan de slag te gaan met opdrachten voor echte opdrachtgevers. Dit doe je vaak in kleine groepen met begeleiding van docenten met relevante praktijkervaring. Samen ga je onder andere on- en offline communicatiemiddelen maken, een evenement organiseren en aan de slag met het maken van de juiste communicatiekeuzes bij uitdagende gedragsproblemen. Je volgt lessen in onderwerpen als gedragsverandering, psychologie, fotografie en online media. Vanaf het tweede jaar heb je vaak een beter beeld waar je interesses en kwaliteiten liggen. Met twee stages, een minor en de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen neem je zelf de touwtjes in handen. 

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!