Computer Vision & Data Science (Master)

Studieopbouw Master Computer Vision & Data Science

Het eenjarige programma van de Master Computer Vision & Data Science bestaat uit twee semesters. Ieder semester werk je aan een onderzoeksproject op het gebied van deep learning en computer vision. Om je op weg te helpen bieden we de basiskennis aan die nodig is om de state-of-the-art onderwerpen uit het domein te begrijpen. In het project breid je jouw kennis en vaardigheden uit en werk je aan verdieping en integratie. De producten die je gedurende het semester ontwikkelt en de feedback die je ontvangt breng je samen in een portfolio, om zo aan het einde van het semester de leeruitkomsten aan te tonen. Gedurende de gehele opleiding worden dezelfde leeruitkomsten gehanteerd, maar het niveau van de context (zelfstandigheid en complexiteit) neemt gedurende de opleiding toe, leidend tot masterniveau in het laatste semester.

Afbeelding
sfeer

Leeruitkomsten

Gedurende de opleiding werk je aan de volgende vier leeruitkomsten:

  1. De student ontwerpt, ontwikkelt en test zelfstandig, binnen een team en methodologisch correct, machine-learning algoritmen die visuele inspecties automatiseren en voldoen aan de specificaties van de klant. 
  2. De student creëert en beheert, in samenwerking met domeinexpert(s), een representatieve geannoteerde en gebalanceerde dataset met de vereiste kwaliteit om machine-learning algoritmen te ontwikkelen en te testen.  
  3. De student optimaliseert zelfstandig en op basis van klantspecificaties algoritmen en maakt ze schaalbaar zodat ze in de praktijk kunnen worden toegepast. 
  4. De student ontwikkelt zich proactief en met een hoge mate van verantwoordelijkheid, om zijn eigen duurzame inzetbaarheid te garanderen en daarmee ook bij te dragen aan de ontwikkeling van de beroepspraktijk en het kennisdomein.

Door aan je project te werken, verzamel je bewijsmateriaal in je portfolio voor het aantonen van de leeruitkomsten aan het eind van het semester. In vijf sprints wordt de voortgang in je ontwikkeling regelmatig besproken en wordt er feedup, feedback en feedforward gegeven. Gedurende het hele programma worden dezelfde leeruitkomsten gebruikt, maar het contextniveau (zelfstandigheid en complexiteit) neemt toe in het programma, leidend tot masterniveau in het laatste semester.

Overzicht onderwerpen

Learning Arches

Onderwijsconcept

De masteropleiding is een voltijdse opleiding van één jaar. Iteratief werken aan de praktische toepassing van innovatieve oplossingen vormt de kern van het programma. In een meester-gezel leeromgeving werk je aan echte toegepaste onderzoeksprojecten. Waarbij kennis en vaardigheden worden geïntegreerd in toegepast onderzoek, met aandacht voor ethiek, communicatieve vaardigheden en professionele ontwikkeling.

“Omdat het automatisch kunnen analyseren van grote hoeveelheden beeldmateriaal, cruciaal is voor de toekomst van vele bedrijfstakken.” 

Bert Garlich 
CEO​ ZiuZ Visual Intelligence 

 

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.