Jouw toekomst na afronding van Creative Business

Na je studie Creative Business maak je grote kans op een baan in de (internationale) wereld van de media industrie. Als afgestudeerde creative business professional heb je een brede zakelijke basis én ben je gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en verspreiden van media. Er is veel vraag naar hooggekwalificeerde professionals in deze sector, maar ook bij bedrijven daarbuiten, die steeds meer gebruik maken van media om te communiceren met hun publiek en impact willen maken.

Afbeelding
sfeer

Beroepen

Zo kun je aan de slag als manager van een creatief team of als productieassistent voor een tv-programma. Maar ook buiten de mediawereld zijn ze op zoek naar mediaprofessionals. Wie weet word jij verantwoordelijk voor de marketingactiviteiten van een groot internationaal bedrijf. Of ga je voor een toekomst als zelfstandig ondernemer? Andere voorbeelden van beroepen zijn:

  • Conceptontwikkelaar: bedenkt creatieve concepten voor campagnes.
  • Producent: is verantwoordelijk voor productie van een mediaproduct.
  • Music manager: regelt alles rondom muzikale producties.
  • Creatief ondernemer: werkt als ZZP’er voor verschillende bedrijven.
  • Contentmanager: beheert de content op verschillende digitale kanalen.
  • Social media marketeer: zet social media op een creatieve en effectieve manier in.
  • Sustainability Media Consultant
  • Head honcho: eindbaas 😉

Afwisselend werk

Als mediaprofessional denk je in concepten, geef je leiding aan een creatief team en weet je hoe je verschillende communicatiemiddelen en -technieken inzet. Het is niet te voorspellen welke media over een paar jaar hot zijn, maar als mediaprofessional weet jij exact wat effectief is op dit moment.

Baankansen

Landelijk gezien vindt 77% van alle afgestudeerden van de hbo-opleiding Creative Business binnen anderhalf jaar een baan op niveau. (bron: studiekeuze123 2023)

Doorstuderen

Ben je na het behalen van je bachelor Creative Business nog niet klaar met studeren? Dan is de masteropleiding Content & Media Strategy een ideaal vervolg. Tijdens deze eenjarige Engelstalige opleiding ontdek je hoe je content en media inzet om de strategische doelen van jouw organisatie te behalen. Of kies voor onze éénjarige Master Strategische Communicatie en wordt opgeleid tot strategische communicatieadviseur in de economie van de toekomst, for business and society.

Alumnus Olcay Ozdemir is nu producer en reporter voor Sat1 Frühstückfensehen, Duitslands meest bekeken TV show.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Creative Business op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!