Didactisch Educatief Professional (Ad) deeltijd

Studieopbouw Associate degree Didactisch Educatief Professional deeltijd

In deze opleiding leer je alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan in het onderwijs. Je werkt hiervoor veel samen met je medestudenten en doet ervaring op in de onderwijspraktijk.

Afbeelding
sfeer

Het programma is opgebouwd rond drie leeruitkomsten:

  1. Het verzorgen van onderwijs
  2. Werken in een organisatie
  3. Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen

Vrijheid

Het onderwijsprogramma is opgebouwd uit verschillende thema’s. Je kunt zelf voor een deel de volgorde van de modules bepalen en in meerdere thema’s tegelijk werken. We stellen vast wat jij al kunt en weet. Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Zo richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Begeleider

Je wordt tijdens je hele studie begeleid door een studiecoach.

Werk en studie combineren

Leren doe je door te doen. Daarom werkt de opleiding Ad Didactisch Educatief Professional met Design Based Education. Je leert van ervaringen, fouten en door het ontdekken van nieuwe mogelijkheden. Evalueren, reflecteren en bijstellen zijn een natuurlijk onderdeel van de cyclus. Daarmee is Design Thinking nauw verweven met de leer- en kwaliteitscyclus.

De opleiding Ad Didactisch Educatief Professional past de principes van Design Based Education en Design Based Thinking toe in haar opleiding. Zij:

  • werkt met leerteams, zodat studenten met en van elkaar leren;
  • biedt op verschillende manieren de leerstof aan, zodat het brein op zo veel mogelijk diverse wijzen wordt geactiveerd;
  • zorgt voor een contextrijke omgeving: leren gebeurt zoveel mogelijk in de praktijk;
  • zorgt voor transfer van het geleerde naar de praktijk door intensief samen te werken met de organisaties waar de studenten werken.

Alleen met werkplek

Je kunt deze deeltijd opleiding alleen volgen als je een baan verbonden met het onderwijs hebt, met een arbeids- of stagecontract van minimaal twee dagen (16 uur per week). Je werkzaamheden moeten dan ook genoeg ruimte geven om te leren.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Afbeelding
RJFC_Milou
“Een spannende sprong in het diepe, maar het is het écht waard”
Afbeelding
RJFC_Milou-14
Milou
Deeltijd student Ad Didactisch Educatief Professional

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!