Master Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn

M Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn, Master, deeltijd

De wereld van zorg en welzijn verandert ingrijpend. Om goede zorg en ondersteuning te blijven bieden, wordt de inzet van technologieën en digitale middelen zoals domotica, robotica, digitale platformen en online begeleiding steeds belangrijker. In deze masteropleiding leer je een brug te slaan tussen technologie en de sociale kant van deze ontwikkelingen. Ben jij op bachelorniveau werkzaam in de zorg- of welzijnssector? En wil je een stap zetten in jouw carrière om verder te groeien? Dan is de deeltijdmaster Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn iets voor jou.

  • Praktijkgerichte opleiding
  • Vaste lesdagen en onderwijs met digitale ondersteuning
  • Goede begeleiding, ook naast de vaste lesdagen

Wat staat je te wachten?

De masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn is gericht op professionals uit de zorg- en welzijnssector, zoals hulp- of zorgverleners, teamleiders, managers of stafmedewerkers. Vernieuwing in de praktijk staat tijdens de opleiding centraal. Je werkt in jouw eigen beroepspraktijk aan opdrachten. Op die manier combineer je leren en werken en doe je direct ervaring op.

Je krijgt te maken met verschillende onderwijsvormen: theorie, workshops en onderzoek. Bij het hele onderwijsprogramma krijg je inhoudelijke begeleiding, flexibel en op maat. 

Combinatie studie, werk en privé

Ben je op zoek naar verandering? Wil je doorgroeien, bijleren of je specialiseren? Bij NHL Stenden Hogeschool heb je de mogelijkheid om in deeltijd te studeren. Zo kun je een studie eenvoudig combineren met werk, gezin of andere zaken die je tijd vragen. 

Studiekenmerken

Diploma

  • Master

Start studie

  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

Studieduur

2 jaar

Kosten

  • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2.060,-
Bekijk alle kosten

Jouw loopbaan

Met een masterdiploma Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn ben je in staat om een voortrekkersrol te nemen als ontwerper en regisseur van vernieuwingsprocessen. Met knowhow vanuit de praktijk en de opleiding ben je de verbinder en vertaler tussen alle partijen die betrokken zijn bij deze ontwikkelingen. Je bent in staat om belangrijke elementen te implementeren die nodig zijn voor een technologische of digitale innovatie. Met aangereikte theorieën leer je vraagstukken te bekijken en daarvan een vertaling te maken naar een ontwerp, en je onderbouwt dit ontwerp door praktijkonderzoek. 

Onderwijsprogramma

De reguliere studieduur van de opleiding is 2 jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit 4 masterclasses van ongeveer een half jaar. Elk onderdeel omvat 15 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 60 EC’s halen voor een diploma. De feitelijke studieduur is persoonsafhankelijk. Heb je al eerder hoger onderwijs gevolgd of heb je door ervaring of cursussen een gelijkwaardig niveau, dan kun je de opleiding mogelijk sneller afronden.

Het aantal lesuren voor de opleiding is gemiddeld 8 uur per week. Het aantal uren dat je aan zelfstudie besteedt, verschilt per persoon.

De vaste lesdag is maandag van 9.00 tot 17.00 uur. Op andere werkdagen kun je gebruikmaken van e-consulting. 

m_dizw_dt_sfeer

Toelatingseisen Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn

Voor toelating tot de opleiding heb je een diploma nodig van een verwante bacheloropleiding in het zorg- en/of agogische domein of op het gebied van zorgmanagement. Ook adviseren we een relevante beroepsomgeving zodat je leren en werken kunt combineren. Tijdens de opleiding gaan we uit van de medewerking van de organisatie waar je werkt.

Studieopbouw masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn

Masterclasses

De opleiding bestaat uit vier masterclasses. Je ontwikkelt je op het gebied van mensgericht ontwerpen door middel van Design Thinking, doet onderzoek via Design Research en werkt aan je professionele ontwikkeling. 

Masterclass 1: Signaleren en Analyseren

Je leert kritisch kijken naar ontwikkelingen in je eigen praktijk. Welke mogelijkheden biedt technologie? Vanuit verschillende inzichten schrijf je een onderbouwde recensie en geef je advies.

Het thema in deze masterclass is mensgericht ontwerpen. Je leert wat er komt kijken bij het multidisciplinair werken aan innovatieve toepassingen en werkt aan een eigen ontwerp.

Je richt je op de omgeving waar jouw ontwerp geïmplementeerd gaat worden. Je leert rekening houden met de organisatorische en sociale context waarin (technologische) vernieuwing een plaats moet krijgen.

In de afsluitende masterclass schrijf je jouw afstudeerwerk (eindthesis). Je doet zelfstandig een onderzoek gericht op het ontwerpen of het in de praktijk brengen van een technologische of digitale toepassing.

Werk en studie combineren

Bij de deeltijdopleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn zorg je voor een optimale balans tussen studie, werk en privé. Werk aan praktijkgerichte opdrachten en leer van docenten, coaches, experts uit het werkveld en studiegenoten. De opgedane kennis en vaardigheden pas je direct toe in de praktijk. Dat is pas winst.

Specialisaties

onderwijsconcept

NHL Stenden. Grensverleggend.

Door grenzen te verleggen bereik je meer. Daarom dagen wij je uit om jouw vaardigheden te versterken en nieuwe talenten te ontdekken. Deze uitdaging vindt niet alleen plaats in onze hogeschool; alles wat je leert pas je meteen toe op de werkvloer.
In kleine teams van studenten, docenten en onderzoekers werk je aan real-life vraagstukken. Je doet dit samen met andere disciplines en de gevonden oplossingen gebruik je direct in de praktijk. Je hebt zelf de regie over je persoonlijke en professionele ontwikkeling.
Je wordt onderdeel van het uitgebreide netwerk dat we hebben opgebouwd in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Onze innovatieve opleidingen sluiten aan bij wat het werkveld nodig heeft, nu en in de toekomst.
Als ondernemende en vindingrijke professional zet jij straks jouw kennis om in grensverleggende oplossingen. Je ontwikkelt een doordachte visie en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Daarom kies je voor NHL Stenden; in een steeds sneller veranderende wereld maak jij straks het onmogelijke mogelijk

Nieuwsgierig hoe de opleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn het doet in vergelijking met andere opleidingen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl.