Studieopbouw Docent Theater

De opleiding Docent Theater kent die verschillende leerlijnen, die als een rode draad door de vier studiejaren lopen. De leerlijn Conceptueel gaat over de theorie. Je krijgt onder andere lessen dramaturgie, theatergeschiedenis, communicatie, cultureel ondernemerschap en onderwijskunde. Voor de leerlijn Integraal doe je opdrachten in en uit de praktijk. Bijvoorbeeld voor de opleiding zelf of een externe organisatie. En de leerlijn Vaardigheden bestaat uit praktische lessen waarin je alles leert over theater maken. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met spel, stem en beweging.

Afbeelding
sfeer-ba-docent-theater-vt-lwd.JPG

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

Het onderwijsconcept van de opleiding Docent Theater

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Stages en projecten

Tijdens de opleiding loop je stage in het onderwijs, maar ook in de buitenschoolse kunsteducatiesector. Daarnaast voer je ieder jaar theaterprojecten uit in het werkveld samen met professionals. Hierdoor doe je ervaring op bij allemaal verschillende bedrijven en organisaties. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Een paar voorbeelden:

  • Theatergezelschappen: je werkt mee aan het ontwikkelen van educatieve theaterprojecten voor gezelschappen als Tryater en het Noord Nederlands Toneel (NNT).
  • Kunst- en cultuur instellingen: je geeft lessen, verzorgt presentaties en maakt producties voor kunsteducatie.
  • Trainingsbureaus: je geeft kriskras door Nederland trainingen voor diverse organisaties.
  • Voortgezet onderwijs: je geeft theaterlessen en daarnaast ook lessen als CKV en Kunst Algemeen.
  • Landelijke theaterfestivals: je maakt een voorstelling maken voor bijvoorbeeld peuters of voor een locatieproject op Oerol.
  • Initiatiefnemer theaterprojecten: je zet zelf een theaterproject op en voert dit uit voor een opdrachtgever binnen of buiten de cultuursector.
  • Museum: je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een voorstelling ter ondersteuning van een tentoonstelling

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!