Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Elektrotechniek

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

De smartwatch, elektrische auto en speed pedelec; zomaar een paar voorbeelden van elektrotechniek in de praktijk. En dan hebben we het nog niet over virtual reality of robotica. Heb jij net zulke slimme ideeën voor nieuwe vormen van communicatietechniek, apparatuur voor de gezondheidszorg, robots en duurzame toepassingen? Wil jij de ingenieur worden die deze elektronica of software ontwerpt? Dan is de opleiding Elektrotechniek echt iets voor jou!

Daarom kies je voor de bachelor Elektrotechniek:

  • Je gaat vanaf het eerste jaar aan de slag met uitdagende opdrachten uit de praktijk.
  • Een kleinschalige opleiding met betrokken en bevlogen docenten.
  • Jouw docenten en je studieloopbaanbegeleider kennen je.
    Je kunt ieder moment binnenlopen met vragen of ideeën.
  • Je werkt samen met studenten van andere technische opleidingen, zoals Werktuigbouwkunde en HBO-ICT.
  • Door de Keuzegids Hbo 2024 uitgeroepen tot Topopleiding.
  • Door Elsevier Beste Studies 2023 bekroond met een bronzen medaille.

Maatschappelijke impact

Hbo Elektrotechniek is een studie met een grote maatschappelijke impact. Jij levert bijvoorbeeld een bijdrage aan het milieu door het toepassen van energiezuinig en milieuvriendelijk ontwerpen. Als electrical engineer bedenk en ontwerp je ook nieuwe communicatietechnieken, apparatuur voor de gezondheidszorg en robots voor allerlei toepassingen.

Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Elektrotechniek is in de Keuzegids Hbo 2024 uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken hbo Elektrotechniek

De vierjarige opleiding Elektrotechniek leidt studenten op tot technici. Het is een praktijkgerichte opleiding, je brengt je opgedane kennis meteen toe in de praktijk.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Wat staat je te wachten?

De Elektrotechniek opleiding leid je op tot technische alleskunner. Een pionier die over de grenzen van het eigen vakgebied kijkt en met gedegen kennis en creativiteit aan de wieg staat van nieuwe producten en oplossingen. Je komt met vernieuwende ideeën waarmee je een product ontwikkelt of juist verbetert. Nadat je in de eerste twee jaar Elektrotechniek bent opgeleid tot technische alleskunner, kies je in het derde en vierde jaar een minor, stage en afstudeerrichting die past bij jouw ambities en persoonlijke interesses.

In de praktijk

Als elektrotechnicus maak jij straks het verschil met jouw gedegen basiskennis. Gedurende je gehele opleiding Elektrotechniek bieden we je de benodigde theorie. Kennis waarmee jij in de praktijk aan de slag kunt. Deze praktijkervaring doe je op tijdens je stage en praktijkopdrachten. Tijdens de Elektrotechniek opleiding heb je regelmatig contact met het werkveld. Door een kijkje in de keuken te nemen bij diverse organisaties, leg jij alvast lijntjes binnen het bedrijfsleven. Zo ben jij aan het einde van je opleiding Elektrotechniek klaar om te pionieren in een vakgebied waar je energie van krijgt!

Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Elektrotechniek is vaak een kwestie van trial-and-error.”
Afbeelding
Ervaringsverhaal
Sifra Koekoek
tweedejaars student Elektrotechniek

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!