European Studies
Thorbecke Academie

Jouw toekomst na European Studies

Als afgestudeerde van European Studies ben je breed inzetbaar. Je kunt aan de slag bij overheidsorganisaties op lokaal of landelijk niveau, maar ook bij NGO’s, politieke partijen en op (beleids)afdelingen binnen bedrijven en instellingen die op Europa gericht zijn, in binnen- en buitenland. Na je studie ben je klaar voor een Europese functie op het gebied van beleid, communicatie en public relations of in commerciële beroepen.

Beroepen

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • lobbyist in publieke/private sector – Met jouw kennis over en van Europa oefen jij als lobbyist moeiteloos invloed uit op beleidsmakers.
  • beleidsmedewerker bij een ministerie – Als beleidsmedewerker bij het ministerie kun je aan de slag met onderwerpen die belangrijk zijn voor Nederland. Draag bijvoorbeeld bij aan het opstellen van nieuw beleid of het signaleren van thema´s in de regio´s. Jij weet te verbinden, te schakelen en zet jouw kennis in om het ministerie verder te brengen.
  • internationaal beleidsmedewerker – Werkt voor Europese overheden en stelt beleid op over thema´s als immigratie en veiligheid.
  • public affairs consultant in Brussel – In een functie als public affairs consultant komen jouw kennis over verschillende culturen, het beleid en Europa allemaal samen om de relatie met stakeholders goed te houden.
  • internationaal projectmedewerker – Of het nu bij een kleine of een grote organisatie is, jij kunt er als internationaal projectmedewerker aan de slag.
  • Europaspecialist bij gemeente of provincie

Baankansen

Landelijk gezien vindt 88% van alle afgestudeerden van de hbo-opleiding European Studies binnen anderhalf jaar een baan op niveau. (bron: studiekeuze123 2023)

Doorstuderen

Ben jij nog niet uitgestudeerd en wil jij je verder verdiepen in je vakgebied? Kies dan voor een masteropleiding. Je kunt bijvoorbeeld de master European Studies volgen of een andere internationaal gerichte studie.

Nederland-Duitsland-Studies

Wil jij na afronding van European Studies doorstuderen en heb je tijdens je studie als moderne vreemde taal Duits gevolgd? We hebben een convenant met de Radboud Universiteit, waardoor je je direct kunt aanmelden voor de master 'Nederland-Duitsland-Studies' en dus geen pre-master hoeft te volgen. Lees hier meer

Afbeelding
ervaringsverhaal-bram-zonderland
“Ik wil me inzetten voor een betere maatschappij”
Bram Zonderland
Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding European Studies op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!