Studieopbouw HBO-Rechten

Tijdens de studie HBO-Rechten word je opgeleid tot een praktijk georiënteerde, juridische professional. Jij hebt de juridische kennis niet alleen in je hoofd, maar ook in je vingers. Bovendien volg je aanvullende vakken op het gebied van organisatie & management, ethiek en bedrijfseconomie. Hiermee kun je juridische vraagstukken vanuit elke kant belichten. Met de vrije keuzeminoren vanaf het derde studiejaar bepaal jij voor een groot deel de inhoud van je opleiding en specialiseer je je in een richting van jouw keuze.

Afbeelding
sfeer-ba-hbo-rechten-vt-lwd.jpg

HBO-Rechten per jaar uitgelegd

Minors binnen de opleiding HBO-Rechten

Je kunt verschillende minors kiezen waardoor je je vakkennis kunt verbreden of verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit:

  • Andere kijk op recht - Recht en digitaal ondernemen

In de minor ‘Andere kijk op recht’ ga je met een juridische blik kijken naar het digitaal ondernemen en het sociaal domein. Je werkt aan beroepsproducten op het gebied van digitaal ondernemen (webwinkel) en recht in de wijk (onderzoek). Bij het onderdeel ‘digitaal ondernemen’ ga je aan de slag met verschillende onderwerpen die te maken hebben met de online wereld. Welk recht en welke rechter is bevoegd als je verkoopt aan (internationale) consumenten? Hiermee kijk je met een juridische bril naar de digitale wereld.

https://www.nhlstenden.com/minoren/andere-kijk-op-recht-recht-en-digitaal-ondernemen

  • International Law

In deze minor kom je alles te weten over het internationale en Europese recht, mensenrechten, intercultural skills. Je werkt aan praktische juridische opdrachten op het gebied van internationaal recht. De minor wordt gegeven in het Engels.

https://www.nhlstenden.com/minoren/international-law

  • Studeren aan de RUG

Heb je goede cijfers, geen achterstanden en je propedeuse in één jaar behaald? Vanaf jaar 4 kun je wellicht een half jaar lang al enkele modules doen bij de RUG, wat je ook weer een voordeel oplevert bij een eventuele vervolgstudie aan de universiteit.

Minors van andere opleidingen

Je hoeft niet altijd te kiezen voor een minor van jouw eigen opleiding. NHL Stenden Hogeschool biedt ook minors aan van andere opleidingen waarvoor je kunt kiezen. Een minor die studenten HBO-Rechten veel kiezen is:

  • Cybersafety

ICT en cyberspace bieden nieuwe mogelijkheden, maar ook ontstaan nieuwe problemen. Verschillende disciplines kunnen op dit nieuwe terrein een belangrijke rol vervullen, vooral door te werken aan oplossingen waarbij de krachten van verschillende partijen (overheid, bedrijven en burgers) en verschillende disciplines elkaar aanvullen en versterken.

https://www.nhlstenden.com/minoren/hack-sea-cybersafety-security

Minors van andere hogescholen

Wil jij je verdiepen in een vak buiten NHL Stenden Hogeschool? Via de site ´Kies op Maat’ kun je als hbo-student minors volgen van andere hogescholen in Nederland. Als je voldoet aan de toegangseisen van een minor en je krijgt toestemming van beide hogescholen, dan kun je de minor volgen. Bekijk het aanbod van Kies op Maat

Afbeelding
Rimada-Pechler
“Ik kan de minor International Law echt aanraden!”
Rimada Pechler
Alumna HBO-Rechten

Het onderwijsconcept van de opleiding HBO-Rechten

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Met één been in de praktijk

Tijdens de bacheloropleiding HBO-Rechten staat de praktijk centraal. Docenten hebben veel praktijkervaring, je krijgt gastcolleges van professionals uit het werkveld en je gaat aan de slag met verschillende praktijkprojecten in juridische ateliers. Je doet onder andere:

Afbeelding
minoren-algemeen.jpg

Juridisch Atelier Ondernemen

Je bent als adviseur en afwisselend als bemiddelaar betrokken bij een fictief bedrijf, vanaf haar oprichting tot haar teloorgang. Je werkt samen met je medestudenten aan een ‘casusportfolio´, waarin jullie verschillende producten opleveren die betrekking

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Thorbecke Academie

Deze opleiding is onderdeel van de Thorbecke Academie.

Afbeelding
Logo Thorbecke

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!