Studieopbouw Associate degree Hotel Management

De opleiding Hotel Management is een internationale studie en gaat over gastvrijheid, gastronomie, catering, evenementen, human resource, marketing, sales en financiën. In twee jaar maak je kennis met al deze gebieden, en wel tot supervisorniveau. Je hebt dan een Associate degree in Hotel Management.

Afbeelding
sfeer-ad-hogere-hotelschool-vt-lwd-emmen-1.jpg

In de praktijk

Je doet werkervaring op verschillende niveaus op in een echt commercieel viersterrenhotel (in Emmen in hotels in de omgeving, in Leeuwarden in het eigen Notiz Hotel). Je leert alle facetten van een hotel kennen en krijgt leidinggevende ervaring.

Studieprogramma

Het studieprogramma van de voltijd Ad Hotel Management is gebaseerd op Design Based Education. Jouw persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden staan hierin centraal. Om deze ontwikkeling goed te kunnen ondersteunen krijg je vanaf de eerste dag een studiecoach die je zal begeleiden bij je studie en waar je je studievoortgang mee bespreekt. Je leert het meeste buiten het klaslokaal. Zo werk je vaak in groepjes aan echte projecten vanuit. Met je groep ontwerp, creëer, evalueer en herontwerp je echte projecten vanuit de hospitalitybranche.

Jaar 2

Dit jaar staat in het teken van verdieping: je duikt veel meer de details in. Nu spelen meer tactische overwegingen en langere termijnplanning een rol. Dit jaar staat ook in het teken van bedrijfsprocessen en de kwaliteit van een organisatie: hoe handel je onder druk en in een team? Daarnaast doe je onderzoek voor een bedrijf, bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek.

Het studieprogramma bestaat uit vier semesters van elk 30 European Credits.

Lees meer over DBE

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Lees meer over X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Hotel Management School

Deze opleiding is onderdeel van de Hotel Management School.

Afbeelding
Logo-HMS