Studieopbouw Hotel Management duaal

Hieronder vind je een uitleg over de opbouw en de mogelijkheden van de opleiding Hotel Management duaal.

Tijdens je opleiding Hotel Management Duaal werk je aan je competenties in verschillende modulen. Deze modulen bestaan uit vaste onderdelen: Expertise-ontwikkeling, Werken aan je werk en Persoonlijke ontwikkeling. Deze benadering noemen we Work Based Learning. Het programma richt zich op alle lagen binnen de hospitality industry.

Je werkt in een elektronische leeromgeving, waarin je contact onderhoudt met je studiecoaches en je medestudenten. Daarnaast kun je op de lesdagen langskomen voor directe trainingen en feedback. 

Deze onderwerpen komen aan bod: 

  • Basisprincipes van hospitality 

  • Marketing 

  • Human research  

  • Entrepeuneurship 

  • Internal control 

  • Quality control 

  • Changemanagement 

Afbeelding
sfeer groningen 3

Proefcollege

Volg een proefcollege en krijg een beeld van de lesstof van de opleiding en maak direct kennis met docenten en studenten van de opleiding.

Afbeelding
sfeer-ba-logistics-management-vt-emmen.JPG

Werk en studie combineren

Tijdens de opleiding Hotel Management duaal vormt jouw werk het uitgangspunt (Work-Based Learning). Je ontvangt hierdoor onderwijs dat goed aansluit bij je eigen werkomgeving. Je deelt jouw ervaringen uit de praktijk met je medestudenten en leert op deze manier van elkaar. 

Elke module richt zich op drie doelen: je persoonlijke ontwikkeling, expertise-ontwikkeling en het toepassen van de kennis op je werk. De opleiding sluit aan bij de verschillende functieniveaus in het bedrijfsleven: operationeel, tactisch en strategisch.

Het onderwijsconcept van de opleiding Hotel Management duaal

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Collaborative learning 

Tijdens de opleiding ga je regelmatig aan de slag in kleinschalige leergemeenschappen. In deze groepjes leer je samen door beroepsgerichte producten, handelingen en ideeën te ontwerpen. De resultaten toets je vervolgens aan de praktijk en/of de theorie. 

Work Based Learning 

Tijdens de opleiding vormt jouw werk het uitgangspunt. Work-Based Learning noemen we dat. Je ontvangt hierdoor onderwijs dat goed aansluit bij je eigen werkomgeving. Je deelt jouw ervaringen uit de praktijk met je medestudenten en leert op deze manier van elkaar. 

Elke module richt zich op drie doelen: je persoonlijke ontwikkeling, expertise-ontwikkeling en het toepassen van de kennis op je werk. De opleiding sluit aan bij de verschillende functieniveaus in het bedrijfsleven: operationeel, tactisch en strategisch.

Studieduur

De opleiding hbo Hotel Management duaal is een flexibele studie. Studeren doe je ongeveer 16 uur per week en daarnaast werk je nog 24 uur per week in een bedrijf.

Studiecoach

Bij het flexibele deeltijdonderwijs van NHL Stenden krijg je goede studiebegeleiding. Tijdens de hele studie word je begeleid door een studiecoach waarmee je ook samen een leerarrangement opstelt. Iedere module start met een intake om te bepalen wat jij aan het eind laat zien en welke leeractiviteiten je doet op school, thuis of op de werkplek. 

Afbeelding
070722_Stenden_Innovation

Hotel Management School

Deze opleiding is onderdeel van Hotel Management School Leeuwarden, wereldwijd de grootste en meest internationaal georiënteerde hotelschool van Europa. Als student van Hotel Management School word je constant uitgedaagd kennis te vergaren, talent te ontwikkelen en te anticiperen op een snel veranderende wereld. Ben jij er klaar om een ‘Game Changer’ in de hospitalitybranche te worden?