HBO-ICT

Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je in februari 2019 starten met de opleiding? Meld je dan zo spoedig mogelijk aan voor de studie én een selectiedag. Aanmelden voor de studie op Studielink kan nu. Aanmelden voor een selectiedag kan vanaf 1 oktober 2018.

Wil je in september 2019 starten met de opleiding? Meld je dan zo vanaf 1 oktober 2018 (en vóór 1 mei 2019) aan voor de studie én een selectiedag. Aanmelden na 1 mei is mogelijk indien er nog plek is op een selectiedag. Voor studenten Middelbare Hotelschool die het versnelde traject willen volgen geldt vol = vol; ook vóór 1 mei!

Na je aanmelding op Studielink kun je je aanmelden voor een selectiedag in Leeuwarden. Binnen een paar dagen na je aanmelding op Studielink ontvang je:

 • Per e-mail de bevestiging van je aanmelding(en).
 • Inloggegevens voor de website van de Hogere Hotelschool: Stenden Compass. Via deze site moet je jezelf aanmelden voor een selectiedag. Je kunt je tot maximaal 14 dagen voorafgaand aan de selectiedag inschrijven. Mocht je de inloggegevens niet binnen 5 dagen na je inschrijving ontvangen, neem dan contact op via (058) 244 16 18 of hostprogramme@stenden.com.
  Let op: vol = vol.

Let op:
Er zal voorselectie plaatsvinden aan de hand van je registratie voor de selectiedag op Stenden Compass. Je krijgt zo spoedig mogelijk, in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd.

(Dit geldt niet voor de MOH instroom)

Inhoud Selectiedagen

Fase 1: 

De nieuwe selectieprocedure bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het aanmelden voor een selectiedag. We maken aan de hand van jouw antwoorden op de vragen en je cv een voorselectie. Houd er rekening mee dat we verwachten dat je de antwoorden in het Engels geeft. Je cv mag wel in het Nederlands. Je krijgt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd.
In fase 1 letten we op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je antwoorden geeft (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.

Fase 2:

De tweede fase is de daadwerkelijke selectiedag. Hier kijken we middels een computertest (deel 1) en persoonlijke gesprekken (deel 2) of je kunt starten met onze opleiding.

Wat kun je verwachten? 

 • computertest over algemene kennis en inzicht; 
 • gesprek met docent;
 • gesprek met student;
 • gesprek met professionals uit de praktijk.

Binnen 15 werkdagen na de selectiedag krijg je de uitslag of je bent toegelaten tot de Hogere Hotelschool. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca (voorheen Middelbare hotelschool) gehaald? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een intake, wij ook verwachten dat je die dag aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma:  

 • computertest over algemene kennis en inzicht;
 • intakegesprek met docent;
 • Ook moet je een aanbevelingsbrief van jouw school meenemen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw mentor/studieloopbaanbegeleider.

Tijdens het gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Selectiedata

Deelname aan een van onze selectiedagen is verplicht. Nadat een bepaalde selectiedag vol is, kun je je hiervoor niet meer aanmelden.  Je ontvangt na aanmelding altijd een bevestiging (check ook je spam folder). Krijg je geen bevestiging neem dan contact op met ons Student Service Centre via hostprogramme@stenden.com of 058 244 16 18

Inschrijven via Stenden Compass kan vanaf 1 november 2017. 

Start opleiding Leeuwarden
     
September 2018

De deadline voor het inschrijven voor een selectiedag is verstreken. Heb je al wel ingeschreven via Studielink, dan kun je op de wachtlijst worden geplaatst. Neem hiervoor contact op met hostprogramme@stenden.com.

Februari 2019 Inschrijven via Studielink is al mogelijk. Vanaf 1 oktober 2018 kun je je aanmelden voor een selectiedag op www.stendencompass.com. Deze selectiedagen zullen eind november/begin december 2018 plaatsvinden.

Starten in het MOH- of het reguliere Ad programma in Emmen is nog wel mogelijk. Je stroomt na het behalen van het Ad programma naadloos door naar het Bachelor programma in Leeuwarden. De selectiedag in Emmen vindt plaats op donderdag 28 juni. Aanmelden voor deze selectiedag kan tot en met maandag 25 juni 2018 door een e-mail te sturen naar hotelschoolemmen@stenden.com.

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. 

Meer weten?

Heb je vragen over je inschrijving of selectie neem dan contact op met het IHM Student Centre: 058 244 16 18 (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 - 16.00 uur) of hostprogramme@stenden.com.

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Het staat allemaal op Stenden Compass.