HBO-ICT

Selectiedagen in Leeuwarden

Wil je in september 2018 starten met de opleiding? Meld je dan zo spoedig mogelijk (maar in ieder geval vóór 1 mei) aan voor de studie én een selectiedag voor een gegarandeerde plek. Aanmelden na 1 mei is mogelijk indien er nog plek is op een selectiedag. Voor studenten Middelbare Hotelschool die het versnelde traject willen volgen geldt vol = vol; ook vóór 1 mei!

Na je aanmelding op Studielink kun je je aanmelden voor een selectiedag in Leeuwarden. Binnen een paar dagen na je aanmelding ontvang je:

 • Per e-mail de bevestiging van je aanmelding(en).
 • Inloggegevens voor de website van de Hogere Hotelschool: Stenden Compass.  Via deze site moet je jezelf aanmelden voor een selectiedag. Je kunt je tot maximaal 14 dagen voorafgaand aan de selectiedag inschrijven. Mocht je de inloggegevens niet binnen 5 dagen na je inschrijving ontvangen, neem dan contact op via (058) 244 16 18 of hostprogramme@stenden.com.
  Let op: vol = vol.

Nieuwe selectieprocedure vanaf intake september 2018
(geldt niet voor de Middelbare Hotelschool instroom)
Er zal voorselectie plaatsvinden aan de hand van je registratie voor de selectiedag op Stenden Compass. Je krijgt zo spoedig mogelijk, in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd. 

Inhoud Selectiedagen

Fase 1: 

De nieuwe selectieprocedure bestaat uit twee fasen. De eerste fase is het aanmelden voor een selectiedag. We maken aan de hand van jouw antwoorden op de vragen en je cv een voorselectie. Houd er rekening mee dat we verwachten dat je de antwoorden in het Engels geeft. Je cv mag wel in het Nederlands. Je krijgt zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk twee weken voor de selectiedag, te horen of je daadwerkelijk kunt komen op de selectiedag of niet bent geselecteerd.
In fase 1 letten we op je motivatie, het gebruik van de Engelse taal, de manier waarop je antwoorden geeft (helder en duidelijk) en hoe jij je hebt voorbereid op je studiekeuze.

Fase 2:

De tweede fase is de daadwerkelijke selectiedag. Hier kijken we middels een computertest (deel 1) en persoonlijke gesprekken (deel 2) of je kunt starten met onze opleiding.

Wat kun je verwachten? 

 • computertest over algemene kennis en inzicht; 
 • gesprek met docent;
 • gesprek met student;
 • gesprek met professionals uit de praktijk.

Binnen 15 werkdagen na de selectiedag krijg je de uitslag of je bent toegelaten tot de Hogere Hotelschool. Ben je toegelaten? Dan is je toelating twee instroommomenten geldig.

MHS/MOH-studenten

Heb je de Middelbare Hotelschool afgerond en het diploma Manager Ondernemer Horeca gehaald? Ook dan dien jij je aan te melden voor een selectiedag. Hiervoor vindt geen voorselectie plaats. Dit betekent dat wanneer jij je hebt aangemeld voor een selectiedag, wij ook verwachten dat je die dag aanwezig bent. Je volgt een intakeprocedure met een iets ander programma:  

 • computertest over algemene kennis en inzicht;
 • intakegesprek met docent;
 • Ook moet je een aanbevelingsbrief van jouw school meenemen. Download de aanbevelingsbrief (PDF), print hem uit en laat hem ondertekenen en stempelen door jouw Middelbare Hotelschool.

Tijdens het gesprek krijg je advies of we vinden dat je kunt doorstromen naar de Hogere Hotelschool.

Selectiedata

Aanmelden voor een selectiedag kan tot maximaal 14 dagen voor de betreffende selectiedag. Let op: er is een beperkt aantal beschikbare plaatsen. Nadat een selectiedag vol is, kun je je hiervoor niet meer aanmelden.  

Inschrijven via Stenden Compass kan vanaf 1 november 2017. 

Start opleiding Leeuwarden
Februari 2018 1 en 8 december 2017
Inschrijven via Stenden Compass kan vanaf 2 oktober 2017
 
September 2018 9 en 23 februari 2018 
9 en 16 maart 2018
22 en 29 juni 2018
Inschrijven via Stenden Compass vanaf 1 november 2017. De selectiedagen worden niet tegelijk open gezet maar wanneer de voorgaande selectiedag vol zit. 

 

Kosten

Er zijn aan deze selectiedag geen kosten verbonden. 

Meer weten?

Heb je vragen over je inschrijving of selectie neem dan contact op met het IHM Student Centre: 058 244 16 18 (op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 - 16.00 uur) of hostprogramme@stenden.com.

Regel de laatste stappen

Wanneer begint je opleiding? Waar moet je zijn? Welke boeken heb je nodig? Het staat allemaal op Stenden Compass.