Afbeelding
ad-ict-beheer-vt-emmen.jpg
Afbeelding
ad-ict-beheer-vt-emmen.jpg

ICT Beheer (Ad)

Wil jij jezelf in twee jaar ontwikkelen tot ICT-professional? Heb jij plezier in oplossingen zoeken en ben je geïnteresseerd in IT Security en Internet of Things?

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Emmen
Diploma
Associate degree

De opleiding ICT-Beheer van NHL Stenden in Emmen is dan wellicht iets voor jou!

  • Na slechts twee jaar ben je klaar voor het echte werk.
  • 95% van de studenten heeft na de studie direct een baan, ook internationaal.
  • Je doet veel praktijkopdrachten voor zowel regionale MKB bedrijven als grote internationale organisaties.
  • Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk: docenten kennen je bij naam en begeleiden je graag tijdens het dagelijkse spreekuur.
  • Je kunt je specialiseren in ICT Beheer of IT Security.
Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken

Diploma
Associate degree
Start in
september
Locatie
Emmen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar

Internet of Things Lab

De opleiding ICT-Beheer in Emmen heeft een state-of-the art atelier: het Internet of Things Lab (IoT Lab). Een studieomgeving voorzien van de nieuwste innovatieve technologie zoals een Microsoft Surface Hub, Virtual Reality apparaten en robots. Naast dit atelier beschikt de opleiding ook over MyConcept, een Fabrication Lab. Daar kun je jouw idee├źn verwezenlijken door ze te printen met een van de vele 3D-printers. Of aan de slag te gaan met een lasersnijder.

NIEUW: IT security specialisatie!

Tijdens deze tweejarige opleiding je kiezen uit de specialisaties ICT-Beheer en IT Security. Kies je voor IT Security dan ligt de nadruk op de veiligheid van ICT systemen en leer je hoe je een systeem kunt beveiligen en hoe je de veiligheid kunt testen. Je sluit deze specialisatie af met de module Certified Ethical Hacker (CEH), een internationaal erkende certificering waarbij je -met toestemming vooraf-probeert de IT systemen van een organisatie te hacken. NHL Stenden in heel Europa de enige aanbieder van het CEH certificaat.

In twee jaar extra een bachelordiploma

Heb je de Ad-opleiding ICT-Beheer met goed resultaat afgerond? Dan kun je direct aan de slag in de ICT. Mocht je de smaak te pakken hebben en nog meer willen leren: het programma van de associate degree sluit uitstekend aan op de vierjarige hbo-opleiding Informatica. Je kunt na het afronden van het eerste jaar doorstromen in het tweede jaar van de bacheloropleiding. Je volgt dan de afstudeerrichting ICT-Beheer.