Afbeelding
ba-international-business-vt-2024
Afbeelding
ba-international-business-vt-2024

International Business

Studieduur
4 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Bachelor of Business Administration

Jij staat sterk in je schoenen en bent nieuwsgierig naar mensen uit andere culturen, of je daar nu direct meer samenwerkt of niet. Je hebt oog voor de overeenkomsten en verschillen en leert deze te overbruggen. Tijdens de hbo International Business leer jij in een internationale context de organisatie te ontwikkelen op de internationale markt.

In de praktijk
Kies jij voor de International Business hbo opleiding, dan kies jij voor een Engelstalige opleiding. Je ontwikkelt daarmee snel je internationale vaardigheden zodat je snel kunt anticiperen op de ontwikkelingen in de internationale markt. Je werkt veel samen met studenten uit verschillende delen van de wereld. Dat doe je in kleine projectgroepen waarbij de vraagstukken uit de praktijk centraal staan. Daarbij staan diverse thema’s als marketing management, mens & organisatie en de bedrijfsstrategie centraal.

Internationaal als rode draad
Het internationale karakter van de opleiding bachelor International Business loopt als een rode draad door de opleiding. Grenzen vervagen en bedrijven doen steeds vaker zaken in het buitenland. Dat vraagt om een professional zoals jij met bedrijfskundig inzicht en interculturele vaardigheden. Tijdens de opleiding International Business leer je cultuurverschillen te overbruggen, om op die manier de internationale ambities van een bedrijf te helpen realiseren.

Kies je voor International Business, dan doe je dat om de volgende redenen:

  • Je studeert aan één van de beste international business opleidingen volgens de Keuzegids hbo (locatie Emmen);
  • Je volgt een praktijkgerichte opleiding in het Engels, zodat je direct klaar bent voor het internationale werkveld;
  • Samen met studenten uit andere delen van de wereld werk je in groepen aan opdrachten direct uit het werkveld;
  • Je levert een bijdrage aan de internationale doelstellingen van een organisatie;
  • Er is veel persoonlijke aandacht waardoor jij je als professional kunt ontwikkelen.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken hbo International Business

De hbo International Business richt zich op de internationale markt waarbij je internationale kansen leert herkennen en toepassen binnen de organisatie. Met deze opleiding vorm je een stevige basis voor de toekomst.

Diploma
Bachelor of Business Administration
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere locaties voltijd opleiding International Business

Je kunt International Business in Leeuwarden of Emmen volgen. In Emmen kan je alleen in september starten. Op beide locaties werk je aan praktijkopdracht uit het internationale werkveld, bijvoorbeeld bedrijven die hun internationale markten willen uitbreiden. In Emmen is er een sterke verbinding met de Duitse markt. In Leeuwarden is er een sterkere verbinding met de drie noordelijke provincies van Nederland.
 

Wat staat je te wachten bij de opleiding International Business?

Grenzen vervagen en bedrijven doen steeds vaker zaken in het buitenland. Dat vraagt om professionals met bedrijfskundig inzicht en interculturele vaardigheden. Tijdens de opleiding International Business leer je cultuurverschillen te overbruggen, om op die manier de internationale ambities van een bedrijf te helpen realiseren. Internationale bedrijfsvoering is een vak apart. Van multinationals tot ambitieuze regionale bedrijven: jij kunt ze straks perfect bedienen.

Met de hbo International Business ontwikkel je een solide basis op het gebied van onder andere marketing en sales, economie, organisatiekunde en managementvaardigheden. De ontwikkeling van je interculturele vaardigheden loopt als een rode draad door je opleiding. Je leert internationale kansen te herkennen en te benutten en bent daarbij de veranderaar binnen de organisatie. Daarnaast is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling. Je werkt samen in kleine internationale projectgroepen aan uitdagingen uit de praktijk. Dit alles onder begeleiding van docenten die het werkveld door en door kennen.

Afbeelding
Dora, international business student
“The programme helps me to achieve my dreams.”
Afbeelding
Dora, international business student
Dóra Vadász
Student International Business

De wereld ligt aan je voeten met de opleiding hbo International Business

Droom jij van een stage in het buitenland? Of wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Het kan met een Grand Tour, ons Exchange-programma of een uitdagende stageplek waar ook ter wereld. Bij NHL Stenden word je voorbereid op een internationale, interculturele en steeds veranderende (werk)omgeving. Zo ligt de wereld aan je voeten!

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding International Business?
Wil je weten wat je kunt verwachten tijdens de vierjarige opleiding International Business? Bekijk dan de pagina over studieopbouw.

Wat kan ik worden na afronding van de opleiding International Business?
Wat kun je worden na afronding van de opleiding bachelor opleiding International Business? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier. Of neem een kijkje bij de ervaringsverhalen van onze (oud) studenten en ontdek bij welke bedrijven zij terecht zijn gekomen.

Wat je moet weten over de opleiding International Business?
Belangrijke informatie over de toelatingseisen, kosten en overige zaken over de opleiding International Business vind je op de pagina praktische zaken.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!