Studieopbouw Internationale Pabo (ITEPS)

De opleiding Internationale Pabo (ITEPS) leert je hoe je moet denken en werken in een multiculturele omgeving, en vanuit een intercultureel perspectief. Je wordt een creatieve en innovatieve wereldwijze professional die in staat is om les te geven op particuliere internationale basisscholen of in een andere functie op het gebied van internationaal onderwijs. Via ons onderwijsconcept, Design-Based Eductaion (DBE) werk je in kleine teams van studenten, docenten, onderzoekers en professionals uit de het werkveld. Tijdens je studie Internationale PaboJe pak je actuele real-life vraagstukken op en ontwikkelt hier een visie en ideeën op om tot een oplossing te komen. Tijdens stages doe je nog meer praktijkervaring op.  

Afbeelding
sfeerfoto meppel 2

Het studieprogramma van Internationale Pabo (ITEPS) 

Het studieprogramma van ITEPS heeft een sterke praktische focus met veel verschillende vakken. Je doet uitgebreid ervaring op met lesggeven op internationale basisscholen in Nederland en het buitenland. Daar werk je aan het ontwikkelen van de onderwijs-skills om anderen iets te leren en kinderen te begeleiden en coachen in hun ontwikkeling, in multiculturele klassen. 

Internationale Pabo per jaar uitgelegd 

Specialisatie Internationale Pabo

In het derde en vierde jaar van de opleiding Internationale Pabo (ITEPS) kies je twee keer een specialisatie minor/keuzevak.  

Je kunt de minors volgen op de campus in Meppel of op een van de Grand Tour-locaties in Zuid-Afrika, Bali of Thailand. Je kunt ook kiezen uit minors die worden aangeboden door andere opleidingen en hogeschool.  

Een aantal minors waar je uit kunt kiezen: 

ITESS

Lijkt het idee van jonge mensen opleiden in een internationale omgeving jou leuk? Maar doe je dit liever met kinderen van 11 t/m 18 jaar? Kies dan voor het ITESS programma (International Teacher for Secondary schools) aan. Dit bachelor programma leidt je op tot een leraar op een internationale school voor het voortgezet onderwijs.  

ITE 

ITEPS en ITESS maken deel uit van het internationale partnerschap op het gebied van onderwijs: ITE (International Teacher Education).

Het onderwijsconcept van de opleiding Internationale PABO

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

 

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

ITE

ITEps is part of the international partnership in the field of education

Afbeelding
International Teacher Education consortium

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!