Studieopbouw Internationale Pabo (ITEPS)

De Internationale pabo (ITEps) is een brede en praktijkgerichte opleiding. Je brengt veel tijd door in basisscholen in binnen- en buitenland en ontwikkelt daar je onderwijskundige, pedagogische en didactische capaciteiten. De internationale pabo is ook bekend onder de officiële naam International Teacher Education for Primary Schools (ITEps).

Afbeelding
sfeerfoto meppel 2

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Specialisatie

Tijdens de hoofdfase (tweede en derde jaar) kies je twee keer een specialisatievak, bijvoorbeeld:

  • kunst- en cultuurwetenschappen (Nederland en Denemarken)
  • wiskunde (Nederland en Noorwegen)
  • speciaal onderwijs (Denemarken en Nederland)
  • geschiedenis en maatschappijleer (Denemarken en Noorwegen)
  • godsdienst en levensbeschouwing (Noorwegen en Nederland)
  • wetenschap en techniek (Noorwegen en Denemarken)
  • bewegingsonderwijs en gezondheid (Denemarken)

ITESS

Lijkt het idee van jonge mensen opleiden in een internationale omgeving jou leuk? In samenwerking met onze internationale pabo (ITEps), biedt NHL Stenden het ITESS programma (International Teacher for Secondary schools) aan. Dit bachelor programma leidt je op tot een leraar internationale school voor het voortgezet onderwijs.

ITE

ITEps is part of the international partnership in the field of education

Afbeelding
International Teacher Education consortium