Etalage Master Kunsteducatie

Start studiejaar

Als Master Kunsteducatie Noord starten we ons studiejaar op het noordelijkste punt gezamenlijk met alle studenten en docenten op. Schiermonnikoog geeft alle ruimte voor verbeelding.

Internationale excursie

In het 2e jaar organiseren de 2e jaars studenten een korte internationale excursie. Zij organiseren gesprekken met hun internationale collega’s, bezoeken kunst- en onderwijsinstellingen en verdiepen zich in opvallende visies en uitgangspunten voor kunsteducatie in het te bezoeken land. In de laatste jaren bezochten studenten Gent, London, Gdansk en Kopenhagen.

In gesprek met Gert Biesta

Regelmatig organiseert de masteropleiding Kunsteducatie Actuele Discoursen, Stamtafels en Gastdialogen. Graag zoekt de opleiding het gesprek vanuit verschillende perspectieven over kunst, educatie en samenleving, samen met onderzoekers, kunstenaars, alumni en studenten.

Labdag

In de opleiding dagen de rollen van de kunstenaar, de educator en de onderzoeker elkaar uit. Ze trekken aan elkaar, brengen elkaar uit het evenwicht en zoeken een nieuwe balans. Tijdens LAB-dagen wordt bestudeerde theorie op de vloer actief onderzocht en vanuit ieders artistieke signatuur vormgegeven.

"De Lab-dagen hebben me de vrijheid gegeven om te mogen experimenteren met verschillende disciplines. Ook dwingen de abstracte opdrachten je tot het komen tot nieuwe inzichten, Deze sprong in het diepe geeft me lucht.”

Community of Learners

In de masteropleiding Kunsteducatie zitten alle disciplines, werkvelden en leeftijden samen aan tafel. Dat levert een meerstemmige leergemeenschap, ofwel een community of learners op. Vanuit verschillende perspectieven bevragen masterstudenten elkaar en leren van en met elkaars expertise.

Onderzoek

Corinne van Beilen, docent onderzoek bij de Master Kunsteducatie, doet vanuit de onderzoeksgroep kunsteducatie van het Kenniscentrum Kunst & Samenleving/Centre of Expertise Healthy Ageing, onderzoek naar leergemeenschappen cultuureducatie in Groningen en Drenthe.