Kunsteducatie (Master) deeltijd

Praktische zaken Master Kunsteducatie deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer-ba-docent-beeldende-kunst-en-vormgeving-vt-lwd-1.JPG

Toelatingeisen

De masteropleiding Kunsteducatie is een deeltijdstudie voor mensen die in de kunsteducatie werken. Voor toelating tot de opleiding heb je een bachelordiploma nodig.

Ben jij één van de onderstaande professionals? Dan kun jij je aanmelden voor deze master:

  • kunstvakdocenten met een bachelor-opleiding
  • kunstenaars die geschoold zijn op pedagogisch en didactisch gebied
  • professionals in de kunsteducatie die beschikken over aantoonbaar relevante werkervaring op bachelor-niveau.

Voorafgaand aan je inschrijving voeren we een intakegesprek, waarbij we kijken naar je vooropleiding, beroepservaring en motivatie. Ook toetsen we je vermogen tot kritische reflectie en vakoverstijgend denken. We vragen je dan om in het kort te beschrijven wat je visie op kunsteducatie is. Je kunt je hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar masterkunsteducatie@org.hanze.nl. Via dit mailadres kun je ook meer informatie opvragen. Als je je curriculum vitae mailt, plannen we graag een oriënterend gesprek met je in.

Het onderwijs kan flexibel aangeboden worden. Jij bepaalt dan zelf je studietempo door de aangeboden modules in 2 jaar, 2,5 jaar of 3 jaar te volgen. De 2,5-jarige studieroute start in februari.
 

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 3.500
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 3.830

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!