Studieopbouw Leisure & Events Management

Ben je benieuwd hoe we er samen voor gaan zorgen dat jij mensen de tijd van hun leven gaat bezorgen met de Leisure & Events Management opleiding? Lees dan verder voor de studieopbouw.

Afbeelding
Leisure & Event Management

Tijdens de opleiding Leisure & Events Management staat het bedenken van concepten, het organiseren en regisseren van zinvolle belevenissen in de vrije tijd centraal. Je legt een stevige basis op het gebied van marketing, communicatie, nieuwe verdienmodellen, het gebruik van sociale media, maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarnaast doe je kennis en praktijkervaring op in de vrijetijdssectoren. De focus ligt daarbij op event management, maar er is ook aandacht voor sport, kunst & cultuur, recreatie, toerisme en media.

Wat leer je tijdens je opleiding?

 • Vrijetijds theorieën, trends & ontwikkelingen 
 • Duurzame conceptontwikkeling 
 • Design thinking/event design 
 • Experience marketing 
 • Storytelling 
 • Events- en projectmanagement 
 • Managementvaardigheden 
 • Onderzoeksvaardigheden 
 • Interculturele communicatie 
 • Bedrijfseconomie 
 • Ondernemerschap

Specialisaties

In de laatste anderhalf jaar van je opleiding kun jij je specialiseren in een vrijetijdssector; event management, sport of kunst & cultuur. Dat betekent dat je twee minoren, je stage en professional product (onderzoek) koppelt aan een van die werkvelden.

Uiteraard kan je ook een generiek traject uitstippelen door het volgen van verschillende minoren en een stage in een andere sector dan Leisure & Events Management.

Event Management

Een semester lang werk je aan een belangrijke vaardigheid van leisure management: het organiseren van evenementen en projecten. Bedrijven en organisaties zetten evenementen steeds intensiever in om klanten aan zich te binden. Je volgt twee Engelstalige modules en leert meer over projectmanagement, marketing, financiën, conceptualisering en de programmering van evenementen. Je gaat ook op een internationale excursie.

Sport Management

Je volgt twee minors Sportmanagement en behaalt hiermee alle specifieke startkwalificaties die voor de sportsector van belang zijn. Onderwerpen die aan de orde komen zijn de bewegingscultuur, sportbeleid, de positieve effecten van sport en de economische impact van sportevenementen. Uiteraard is er ook aandacht voor sportclinics en werk je aan drie projecten op het gebied van sportmarketing, sponsoring en sportevenementen.

Kunst en Cultuur Management

Je verdiept je in het managen van cultuurorganisaties zoals musea, theaters, culturele centra en poppodia. Je leert over bedrijfsvoering, programmering, financieel beheer, subsidies en marketing. Verder ga je op kunstreis naar een buitenlandse stad en bedenk je zelf een project of onderzoek dat je gaat uitvoeren

Grand Tour of Exchange

Wil je graag een deel van je studie bij een hogeschool over de grens volgen? Je kunt er dan ook voor kiezen om op Grand Tour of op Exchange te gaan bij een van onze partneruniversiteiten.

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Design-Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design-Based Education werk je in kleine groepen in ateliers aan echte vraagstukken uit de leisure-industrie. Samen onderzoek je een praktijkvraag en kom je met vernieuwende ideeën. Om zeker te weten dat jouw idee werkt, test je jouw plan in de praktijk. Je leert dus door te proberen en te doen. Aan de hand van feedback van medestudenten, opdrachtgevers of docenten scherp je jouw idee steeds verder aan tot het dé oplossing biedt voor een vraagstuk.

Je hebt de mogelijkheid om een deel van de opleiding zelf in te vullen. Door bijvoorbeeld zelf te kiezen uit opdrachten, minors en stageplekken ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen. Daarbij krijg je begeleiding van je coach.

Praktijk en Onderzoek

Tijdens de gehele opleiding werk je veel in de praktijk. Dit doe je in opdracht van bedrijven, onze lectoraten, ons toeristisch onderzoeksinstituut Stenden ETFI of het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) waar de opleiding deel van uitmaakt. Daarnaast ga je meerdere keren tijdens je studie op internationale fieldtrip.

Accreditaties en keurmerken

De opleiding Leisure & Events Management heeft de volgende accreditaties en keurmerken:

 • Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO)
 • Bijzonder Kenmerk Duurzame Ontwikkeling (NVAO)

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!