Jouw toekomst na afronding van Leraar Biologie deeltijd

Na afronding van je opleiding heb je een bachelorgraad en een tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Hiermee mag je lesgeven in de onderbouw van havo en vwo, in het vmbo en in het mbo en de volwasseneneducatie. Je studeert af in de richting Algemeen vormend onderwijs (avo) of Beroepsonderwijs (bo-vmbo of bo-mbo).

Afbeelding
sfeer

Jouw loopbaan

Elke dag is voor jou weer anders. Je bereidt lessen voor en staat voor de klas, maar je organiseert ook excursies. Daarnaast denk je samen met je vakgroep na over de organisatie van het onderwijs.

Deze hbo-lerarenopleiding kan ook een goede basis zijn voor een baan buiten het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan een functie bij een milieudienst, een natuurorganisatie als Natuurmomenten of een educatieve uitgever.

Afbeelding
ba-leraar-natuurkunde-vt-lwd

Alles voor jouw onderwijscarrière

Nieuwsgierig naar de verschillende onderwijsopleidingen van NHL Stenden?

Dubbele bevoegdheid

Wil je niet één, maar twee bevoegdheden halen? Dan kan je deze opleiding combineren met een andere tweedegraads lerarenopleiding. Zo haal je een dubbele bevoegdheid en kan je in twee vakken lesgeven.

Doorstuderen?

Na het halen van je hbo diploma kan je doorstuderen voor een master-diploma. Bij NHL Stenden hogeschool hebben wij de volgende aansluitende opleidingen:

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod van 66 post-hbo trainingen en cursussen op het gebied van onderwijs.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Leraar Biologie deeltijd op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!