Jouw toekomst na afronding van Leraar Biologie

Je wordt opgeleid tot leraar voortgezet onderwijs en docent beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Met je tweedegraads lesbevoegdheid kun je aan de slag op het havo/vwo en vmbo/mbo.

Afbeelding
sfeer

Jouw loopbaan

Elke dag is voor jou weer anders. Je bereidt lessen voor en staat voor de klas, maar je organiseert ook excursies. Daarnaast denk je samen met je vakgroep na over de organisatie van het onderwijs.

Deze hbo-lerarenopleiding kan ook een goede basis zijn voor een baan buiten het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan een functie bij een milieudienst, een natuurorganisatie als Natuurmomenten of een educatieve uitgever.

 • Vestigingsmanager
  Je bent verantwoordelijk voor het beleid van een van de vestigingen van een (internationaal) bedrijf.
 • Hoofd Research & Development
  Je gebruikt je kennis van de markt, het bedrijf en de klanten om kansen te benutten en te ontwikkelen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten gericht op bestaande en nieuwe markten.
 • Bedrijfsadviseur
  Je bent een klankbord voor het management. Dankzij je bedrijfskundige kennis is jouw advies van onschatbare waarde.
 • Hoofd interne organisatie
  Jij zorgt er voor dat afdelingen en medewerkers goed met elkaar samenwerken. Je bent een verbindende leider die een organisatie als een geoliede machine laat werken.
 • Procesmanager
  Je bent verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces, de wijze waarop het werk wordt gedaan. Dit proces kan in een fabriek plaatsvinden, maar ook in een organisatie, zoals bijvoorbeeld een grote verzekeringsmaatschappij.
Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Leraar Biologie op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!