Jouw toekomst na afronding van Leraar Biologie

Tijdens de bachelor Leraar Biologie word je opgeleid tot leraar voortgezet onderwijs en docent beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Met je tweedegraads lesbevoegdheid kun je aan de slag op het havo/vwo en vmbo/mbo. 

Afbeelding
sfeer

Wat kan ik worden?

Als afgestudeerde Leraar Biologie is er volop werk in het onderwijs. Elke dag is voor jou weer anders. Je bereidt lessen voor en staat voor de klas, maar je organiseert ook excursies. Daarnaast denk je samen met je vakgroep na over de organisatie van het onderwijs. Ook op vacatures in andere sectoren kun je kansrijk solliciteren. Als docent leer je goed communiceren en problemen systematisch oplossen. Je kunt daarom ook denken aan een baan bij de overheid, als redacteur bij een educatieve uitgeverij of bij een adviesbureau.  

Dubbele bevoegdheid

Wil je niet één, maar twee bevoegdheden halen? Dan kan je deze opleiding combineren met een andere tweedegraads lerarenopleiding. Zo haal je een dubbele bevoegdheid en kan je in twee vakken lesgeven.

Beroepen

De hbo-lerarenopleiding Biologie kan ook een goede basis zijn voor een baan buiten het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan een functie bij een milieudienst, een natuurorganisatie als Natuurmomenten of een educatieve uitgever. 

 

 • Vestigingsmanager 
  Je bent verantwoordelijk voor het beleid van een van de vestigingen van een (internationaal) bedrijf. 

 • Hoofd Research & Development 
  Je gebruikt je kennis van de markt, het bedrijf en de klanten om kansen te benutten en te ontwikkelen. Denk hierbij aan de ontwikkeling van nieuwe producten of diensten gericht op bestaande en nieuwe markten. 

 • Bedrijfsadviseur 
  Je bent een klankbord voor het management. Dankzij je bedrijfskundige kennis is jouw advies van onschatbare waarde. 

 • Hoofd interne organisatie 
  Jij zorgt ervoor dat afdelingen en medewerkers goed met elkaar samenwerken. Je bent een verbindende leider die een organisatie als een geoliede machine laat werken. 

 • Procesmanager 
  Je bent verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces, de wijze waarop het werk wordt gedaan. Dit proces kan in een fabriek plaatsvinden, maar ook in een organisatie, zoals bijvoorbeeld een grote verzekeringsmaatschappij. 

Doorstuderen?

Na het halen van je hbo diploma kan je doorstuderen voor een master-diploma. Bij NHL Stenden hogeschool hebben wij de volgende aansluitende opleidingen:

Daarnaast hebben wij een ruim aanbod van 66 post-hbo trainingen en cursussen op het gebied van onderwijs.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Leraar Biologie op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!