Studieopbouw Bachelor Leraar Engels

De opleiding tot docent Engels is praktijkgericht; tijdens de gehele opleiding werk je aan de kennis, houding en vaardigheden die bij een leraar horen. Je leert onder andere pedagogische vaardigheden, vakdidactische vaardigheden, organiseren, samenwerken en reflecteren. Zo ontwikkel jij je tot een professionele docent.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen

Afbeelding
sfeer
Afbeelding
Cambridge English Qualification

Cambridge English Qualifications

NHLStenden Hogeschool TLO Team English prepares candidates for Cambridge English Qualifications

Design Based Education

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Met Design Based Education heb je veel invloed op je eigen leerroute. Je werkt in kleine groepen met studenten aan echte vraagstukken. Je experimenteert en test oplossingen in de nationale of internationale praktijk. Feedback van medestudenten, opdrachtgevers en docenten helpt je om te evalueren en je ideeën aan te scherpen.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Lees meer over X-Honours

Stage lopen vanaf jaar 1

Waar leer je het beste lesgeven? Voor en in de klas natuurlijk! In het eerste jaar maak je meteen al kennis met het werk op een school, zodat je een goed idee krijgt van het beroep van docent. Je neemt een kijkje in het werkveld en werkt met medestudenten aan projecten in ateliers. Vanaf het tweede jaar ga je uitgebreider stage lopen. Dat kan op het havo/vwo en vmbo/mbo.

Je voert allerlei taken van een leraar uit: huiswerk bespreken, een proefwerk maken en beoordelen, lesgeven en verschillende werkvormen toepassen. In het laatste jaar ga je een aantal dagen lesgeven als ‘echte docent’. Naast lesgeven komen dan ook ouderavonden, docentenvergaderingen en leerlingbegeleiding aan bod.

Studeren in het buitenland

Om de taal zo goed mogelijk te leren spreken, heb je verschillende mogelijkheden om naar een Engelstalig land te gaan. In het eerste jaar organiseer je zelf een excursie naar Londen. Voor je minor in het derde jaar kun je vijf maanden studeren in Groot-Brittannië of een ander Engelstalig land of drie weken naar Amerika gaan. Want daar leer je pas écht goed Engels spreken!

De praktijk in

Tijdens de bacheloropleiding Leraar Engels staat de praktijk centraal. Door stage te lopen, maar ook door te werken aan praktijkprojecten. Je doet onder andere:
Afbeelding
project

Beeld van het beroep

Je gaat op bezoek bij een school. Je vormt een beeld van het Nederlandse onderwijs, onderzoekt hoe een dag van een leraar eruit ziet, hoe jouw vak gegeven wordt en wat jij zelf in huis hebt en wilt ontwikkelen om een goede leraar te worden.
Afbeelding
project

Het dramaproject

Je leert door het voorbereiden en uitvoeren van een theatervoorstelling samen te werken met anderen en om je houding en je stem in te zetten voor een groter publiek.
Afbeelding
project

Excursie

Je organiseert samen met een aantal klasgenoten een excursie naar Londen. Je leert zo hoe je een excursie moet organiseren, rekening houdend met de wensen en mogelijkheden van anderen. Je draait zo ‘proef’ voor als je als docent op een school een excursie