Afbeelding
Ad Service Zorg & Welzijn
Afbeelding
Ad Service Zorg & Welzijn

Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Als docent Gezondheidszorg en welzijn help je jongeren zich bewust te worden van hun eigen leefstijl: gezond eten, blijven bewegen, hygiëne. Het beslaat een breed terrein. Jouw toekomstige leerlingen zitten op de praktijkschool, het vmbo en het mbo en gaan later bijvoorbeeld werken in de zorg, in een schoonheidssalon of in een kinderdagverblijf. Wil jij de uitdaging aangaan om hen daar op voor te bereiden? Met de opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn (GZW) kan je lesgeven in het praktijkonderwijs, vmbo en in de volwasseneducatie, maar ook op de middelbare school in de onderbouw havo en vwo.  

Daarom kies je voor de opleiding Leraar Gezondsheidszorg & Welzijn:

  • Kleinschalige opleiding: docenten kennen je persoonlijk en bieden begeleiding op maat 

  • Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas 

  • Ontwerp en geef boeiende lessen op MBO 

  • Ook naar het buitenland? Dat kan! Bijvoorbeeld door het volgen van een minor. Staat ook goed op je cv.

  • Je bedenkt samen met klasgenoten creatieve oplossingen tijdens Design Based Education voor real-life vraagstukken met design thinking (ontwerpen, testen, evalueren, aanpassen) om samen tot sterkere oplossingen te komen 

  • Mét de mogelijkheid om een tweede lesbevoegdheid te halen 

  • Je werkt volop samen met scholen uit de regio 

  • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland 

  • Grote baankans na het afstuderen 

Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00-16.00 uur

Open Dag

Studiekenmerken lerarenopleiding Zorg en Welzijn 

De Bachelor Leraar Gezondheidszorg & Welzijn is een vierjarige opleiding, waarbij begeleiding op maat wordt geboden. De studie start in september.

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

De opleiding Leraar Gezondheidszorg & Welzijn in het kort

In het huidige onderwijs breng je niet alleen kennis over, maar ondersteun je ook leerlingen bij het leren. Naast docent ben je dus ook pedagoog en coach. Daarnaast zijn competenties als plannen, organiseren, samenwerken, communiceren, reflecteren en onderzoeken van groot belang. Dit leer je allemaal tijdens de hbo Leraar Gezondheidszorg en Welzijn. 

Net als jouw leerlingen straks, verschil je als student in je leerbehoeftes, interesses en manier van leren. Naast de basis van de opleiding,biedt de opleiding Leraar Zorg en Welzijn veel ruimte voor eigen keuzes. Bovendien start het ‘leren in de praktijk’ bij aanvang van de opleiding. Je studeert aan de hand van ‘praktijkvragen’ uit het werkveld. Jouw ontwikkeling ten aanzien van de bekwaamheidseisen van de leraar staat centraal. Je wordt tijdens de studie Docent Zorg en Welzijn begeleid door een studiecoach. In de hoofdfase heb je ruimte om je eigen leerroute te bepalen en je minor te kiezen. In de afstudeerfase heb je daarna keuze uit twee verschillende afstudeerrichtingen: beroepsgericht onderwijs of algemeen vormend onderwijs. 

Studielast

De studielast van deze opleiding is 40 uur per week. 
Je bent dus 5 dagen per week met je studie bezig. Dit bestaat uit ongeveer 12-16 contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en 18-22 uur zelfstudie.

Afbeelding
lieke-bruin
“Door de combinatie van onderwijs en zorg viel alles op z’n plek”
Afbeelding
Lieke bruin
Lieke Bruin
Studente Leraar Gezondheidszorg & Welzijn

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!