Jouw toekomst na afronding van Leraar Maatschappijleer deeltijd

Houd je van afwisseling? Dan is leraar maatschappijleer de baan voor jou! Elke dag ziet er anders uit. Je bereidt lessen voor en staat voor de klas, maar je organiseert ook excursies. Je bent een veelzijdige docent die vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken bekijkt en leerlingen inspireert en coacht. Samen met jouw vakgroep denk je mee over de ontwikkeling van het onderwijs.

Afbeelding
sfeer

Jouw loopbaan

Na deze opleiding heb je een bachelorgraad en een tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Hiermee mag je lesgeven in de onderbouw van havo en vwo, in het vmbo en in het mbo en de volwasseneneducatie. Je studeert af in de richting Algemeen vormend onderwijs (avo) of Beroepsonderwijs (bo-vmbo of bo-mbo).

Onderwijsprogramma

Afhankelijk van je persoonlijke leerroute duurt de opleiding zo’n twee tot vier jaar. Het onderwijsprogramma bestaat uit acht modules van elk 30 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je de modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf. De totale studielast verschilt per persoon.

Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Je kunt deze opleiding in Leeuwarden volgen, maar het beroepsvoorbereidend deel ook deels in Groningen. In Leeuwarden zijn deze lessen op woensdag, in Groningen op maandag, beide vanaf 15.00 uur. De lessen vak en vakdidactiek worden alleen in Leeuwarden gegeven op donderdag.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Leraar Maatschappijleer deeltijd op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!