onderwijs-content-panel

Schuilt er in jou een echte klasbak?

De zomervakantie staat voor de deur. Een mooi moment om na te denken over wat jij wilt. Zoek je een nieuwe uitdaging naast je baan, door jouw kennis te delen met de volgende generatie? Of geef je al les en wil je je vakkennis uitbreiden? Dan is een deeltijd lerarenopleiding aan NHL Stenden jou op het lijf geschreven. Claudia, Jeroen en Annoeska gingen je voor en vertellen waarom zij voor het onderwijs kozen.

Bekijk alle lerarenopleidingen

“Je ziet hoe leerlingen uitgroeien tot mooie mensen”

Claudia Greven (42) is docente Duits aan het Thomas a Kempis College in Zwolle en volgt de master Leraar Duits: “Vroeger stond het vak Duits vooral bekend om het stampen van de rijtjes met naamvallen. Ik kies er bewust voor om praktijkopdrachten te geven, waardoor mijn leerlingen de taal leren gebruiken en zelf ontdekken hoe die in elkaar steekt. Samen met de klas bepaal ik de leerdoelen, waardoor er een gezellige teamsfeer ontstaat. Dat vind ik zo leuk aan het onderwijs; je ziet hoe leerlingen ieder jaar veranderen en uitgroeien tot mooie mensen."

"Het is geweldig om te merken dat het kwartje valt"

Jeroen Rijnaard (34) is wiskundedocent aan RSG De Borgen in Leek en werkt aan zijn afstudeeronderzoek voor de master Leraar Wiskunde: "Al tijdens mijn eigen middelbare schooltijd gaf ik thuis uitleg aan klasgenoten om ze te helpen voor de toetsen. Het geeft een fantastisch gevoel om anderen iets uit te leggen, waarna ze het snappen. Zeker bij een vak als wiskunde is het geweldig om te merken dat het kwartje valt. Vanaf het moment dat ik ben begonnen met de master, geef ik les aan de bovenbouw van havo-vwo. Met deze leerlingen kan ik nog dieper in de stof duiken en aan de slag gaan met de échte wiskunde. Dat vind ik zelf het allermooiste. Het moment dat leerlingen de stof begrijpen en beheersen."

“De energie die ik in mijn lessen steek, krijg ik dubbel en dwars terug”

Annoeska Kuppens (30) is docent Engels aan SG Newton in Hoorn en is tweedejaarsstudent aan de deeltijdopleiding Leraar Engels: “Veel mensen roepen dat leraren zo’n relaxte baan hebben. Maar heel eerlijk: lesgeven maar ook lessen voorbereiden en toetsen nakijken kost veel energie. Energie die ik dubbel en dwars terugkrijg van mijn leerlingen. Het zijn de korte contacten buiten de les, waarin ze je iets persoonlijks vertellen. Kleine cadeautjes noem ik dat. Zolang je die bijzondere momenten als docent ziet, is er geen mooier beroep dan voor de klas staan!”

Kies ook voor het onderwijs

Ben jij die nieuwe docent waar het onderwijs om zit te springen? Ontdek al onze lerarenopleidingen. Of kom naar de Infoavond Deeltijd op dinsdag 28 augustus.