Educational Leadership (Master) deeltijd
Afbeelding
m-educational-leadership-dt-lwd.jpg
Afbeelding
m-educational-leadership-dt-lwd.jpg

Educational Leadership (Master) deeltijd

Werk je als leidinggevende in het onderwijs en wil jij jouw leiderschapscompetenties verder ontwikkelen op masterniveau?

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master

Is het jouw ambitie om met een gefundeerde visie op onderwijs jouw team inspireren en begeleiden bij het ontwikkelen van een eigen schoolvisie en de vertaling daarvan in de praktijk? En wil je samenwerkend leren met collega’s uit het onderwijsveld in Noord-Nederland? Dan is de Master Educational Leadership jou op het lijf geschreven.

  • Je haalt in twee jaar tijd je mastergraad, waarmee je naast je werk in deeltijd studeert. Hiervan hebben jij en je organisatie profijt.
  • Je leert in een community of learners, bestaande uit educational leaders die net zo nieuwsgierig zijn als jij, waarbij je gebruikmaakt van elkaars expertise.
  • Je verwerft nieuwe kennis en inzichten, waarmee je vraagstukken uit jouw praktijk weet te doorgronden.
  • Je kunt binnen een vaste leerroute jouw eigen accenten aanbrengen.
  • Je studeert aan de enige bekostigde Master Educational Leadership van Nederland.

Wat staat je te wachten?

De Master Educational Leadership is een tweejarige deeltijd masteropleiding voor leidinggevenden uit alle sectoren van het onderwijs. Tijden deze masteropleiding, ontwikkel je je eigen leiderschapskwaliteiten en daarnaast ontmoet je andere leiders in het onderwijs. Leren doe je dus niet alleen. Juist door gebruik te maken van elkaars expertise en in gesprek te gaan over het toepassen van kennis, inzichten en het handelen (ontwikkeling van hoofd, hart en handen) brengt deze opleiding je verder in je baan in het onderwijs.

Tijdens de opleiding Master Educational Leadership leer je drie kerncompetenties: verbinden, hoger orde denken en ontwikkelen. Dit wordt aangeboden in vier semesters in steeds drie doorlopende lijnen: de themalijn (leiderschapskennis), de onderzoekslijn en de integrale lijn (persoonlijke en professionele ontwikkeling tot master). Vraagstukken die tijdens de opleiding aan bod komen, kan je direct toepassen in je werk en andersom. 

Na twee jaar heb jij je master diploma op zak en kan jij je verder professionaliseren in jouw baan als leider in het onderwijs.  

Flexibel studeren

De deeltijdopleiding Master Educational Leadership is een opleiding die werkt vanuit eigen leiderschapsvraagstukken. Het leertraject wordt hiermee afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Hierdoor kun je de opleiding op je eigen manier combineren met jouw werksituatie.

Een master voor leidinggevenden

De Master Educational Leaderschip is speciaal ontwikkeld voor leidinggevenden:

  • uit alle sectoren van het onderwijs (PO, VO, MBO en HBO);
  • die in het bezit zijn van een bachelor- of hbo-getuigschrift;
  • met een open geest voor ontwikkelingen in het onderwijs;
  • die graag praktijkgericht onderzoek willen doen.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Donderdag
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Ik moest mijn aanpak als leidinggevende veranderen”
Berdina Seinstra
student Master Educational Leadership

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!