Master Educational Needs

M Educational Needs, Master, voltijd

Algemeen

Wil je je in de dynamische en snel veranderende onderwijscontext verder ontwikkelen? Wil jij doorgroeien tot een professional in gepersonaliseerd, flexibel en passend onderwijs? Dan is de Master Degree-opleiding Educational Needs jouw studie!

 • Je kiest een leerroute en wordt opgeleid tot expert op dat gebied.
 • Je koppelt de theorie gelijk aan de praktijk op je leerwerkplek.
 • Je wordt tijdens je studie begeleid door ervarings- en vakdeskundige docenten.
 • Je kunt een internationale studiereis maken en onderzoek doen in het buitenland.
 • Je haalt in één jaar je Master Degree-diploma.

Wat staat je te wachten?

Tijdens deze masteropleiding leer je voor iedere leerling of student de best denkbare passende leeromgeving te maken. Het handelen in de klas staat hierbij staat centraal. Dit leer je door de theorie gelijk te koppelen aan de praktijk. Door samen te werken en kennis te delen met medestudenten, professionals, de beroepspraktijk, lectoraten en (inter)nationale universiteiten.

De opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Windesheim. Voor de verschillende profielen zijn diverse leslocaties te kiezen, namelijk  Leeuwarden, Zwolle, Almere, Enschede of Groningen. Meer informatie over de lesplaatsen vind je op de website van Windesheim

Studiekenmerken

Diploma

 • Master of Education

Start studie

 • September

Taal

 • Nederlands

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2018/2019 € 2060,-
 • Wettelijk collegegeld 2019/2020 € 2083,-
Bekijk alle kosten

Loopbaan

Met een Master Degree Educational Needs op zak kun je aan de slag als onderwijsexpert speciale onderwijsbehoeften in het primair- en voortgezet onderwijs en in het beroepsonderwijs.

Talentontwikkeling


Als Master of Educational Needs bied je een goed leer- en leefklimaat waarin alle leerlingen hun talenten kunnen ontwikkelen. Hierbij houd je rekening met verschillen in mogelijkheden, motivatie en interesses.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:​

 • leraar speciale onderwijsbehoeften
 • remedial teacher
 • zorgcoördinator/intern 
 • begeleider
 • expert op het gebied van taal of reken- en wiskunde
 • gedragsexpert
m_educational_needs_sfeer

Toelatingseisen

Voor de Master Degree-opleiding Special Educational Needs moet je een bachelordiploma hebben. 


Baan

Je hebt minimaal twee jaar ervaring in het begeleiden van kinderen. Binnen je huidige baan heb je genoeg ruimte voor onderzoek en begeleiding van kinderen en advisering van collega's.

studeren_lwd

Opleiding

Tijdens je opleiding leer je voor iedere leerling of student de best denkbare passende leeromgeving te maken. Het handelen in de klas staat hierbij staat. Dit leer je vooral door de theorie gelijk te koppelen aan de praktijk. En door samen te werken en kennis te delen met medestudenten, professionals, de beroepspraktijk, lectoraten en (inter)nationale universiteiten.

Je kunt de Master of Educational Needs in één jaar afronden. Je werkt minimaal vier dagdelen op een leerwerkplek en bent twee dagen per week bezig met de opleiding. Je hebt keuze uit de leerroutes Leraar speciale onderwijsbehoeften primair onderwijs en Remedial teacher. Deze masteropleiding bieden we aan in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Lesplaatsen

Deze masteropleiding bieden we aan in samenwerking met Hogeschool Windesheim. Afhankelijk van de leerroute volg je deze opleiding in Leeuwarden, Zwolle, Almere, Enschede of Groningen. 

De opleiding biedt acht verschillende leerroutes aan. De lesplaats waar je de master volgt is afhankelijk van de leerroute die je kiest en het aantal inschrijvingen.

Studeer je liever in je eigen omgeving en wanneer jij dat wilt? Je kunt de leerroutes Leraar speciale onderwijsbehoeften primair onderwijs, expert in nieuwkomersonderwijs en Remedial teacher ook via e-learning volgen. Je studeert dan vanuit huis en communiceert online met je studiegenoten en docenten.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Inschrijven

Je wilt je inschrijven voor de opleiding Educational Needs (Master Degree, voltijd)! We helpen je graag door de procedure.

Met je inschrijving zet je een belangrijke stap richting studeren: je geeft aan dat je de opleiding graag wilt volgen. Als je aan alle eisen en verplichtingen hebt voldaan, schrijft Windesheim je in als student.

Eerst checken

 • Voldoe je aan alle toelatingseisen? Heb je het benodigde diploma wanneer je met de opleiding begint? Moet je misschien nog een toelatingsexamen doen? Check het voor de zekerheid.
 • Heb je een DigiD? Vraag hem anders direct aan!
 • Bekijk de informatie over inschrijven bij Windesheim

Inschrijven werkt zo

Je schrijft je vóór 1 september inn via Studielink, de inschrijfportal van het ministerie van Onderwijs. Volg de stappen:

 1. Maak een account aan. Je krijgt een persoonlijke Studielinkpagina.
 2. Klik op Verzoek tot inschrijving.
 3. Selecteer de opleiding van jouw keuze.
 4. Je vindt de opleiding Educational Needs (Master Degree, voltijd) onder de officiële naam M SEN met de leerroute van jouw keuze. Kies als onderwijsinstelling Hogeschool Windesheim.
 5. Bevestig de opleiding.
 6. Geef onder het kopje Instroommoment aan wanneer je met de opleiding wilt beginnen. Bevestig dit.
 7. Bevestig je inschrijving.
 8. Voer je betaalgegevens in en bevestig deze. Dit kun je ook later doen, als het maar vóór je inschrijving is.
 9. Volg de status van je inschrijving op je persoonlijke Studielinkpagina.

Na je inschrijving

Binnen een paar dagen ontvang je van Windesheim een bericht over:

 • de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven
 • het intakegesprek

Intakegesprek

Na inschrijving voor de opleiding krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek. Na afloop krijg je direct te horen of je bent toegelaten tot de Master Degree-opleiding Educational Needs.

Onderwijsconcept

Onderwijsconcept

Onderwijsconcept