Afbeelding
m-serious-gaming-dt-lwd.JPG
Afbeelding
m-serious-gaming-dt-lwd.JPG

Serious Gaming (Master) deeltijd

Andere varianten
Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master

Je leert hoe je, door middel van simulatie- en game-interventies, actuele verandervraagstukken in beweging krijgt richting de gewenste situatie. Bijvoorbeeld binnen het onderwijs, de zorg, het bedrijfsleven of de overheid. Je wordt een innovatiespecialist die complexe vraagstukken in de praktijk verder brengt met de kracht van Serious Gaming. Spreekt dit jou aan? Meld je dan aan voor de deeltijdmaster Serious Gaming!

  • Gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde principes
  • Veel aandacht voor de praktijk
  • Ontwikkel een game die je in jouw eigen beroep kunt gebruiken

Wat staat je te wachten?

Tijdens de masteropleiding Serious Gaming leer je hoe gaming structureel kan bijdragen aan oplossingen voor verandervraagstukken bijvoorbeeld voor digitale en analoge games. De praktijk staat centraal tijdens de opleiding. Je werkt samen met medestudenten aan projecten waarmee je je kennis, vaardigheden en beroepshouding ontwikkelt. De opdrachten komen uit het werkveld, lectoraat of je eigen werkomgeving of zijn gebaseerd op een eerdere opdracht of casus. Je eigen fascinatie en ontwikkeldoelen vormen de motor voor je leren. Je werkt iteratief en gebaseerd op de principes van design thinking & design based research. Iedere iteratie levert tussentijdse resultaten op zoals een (paper) prototype, draaiboek of interventiestrategie. Met de docenten en studenten vorm je een leercommunity.

Combinatie studie, werk en privé

Wil je doorgroeien, bijleren of je specialiseren? Bij NHL Stenden Hogeschool heb je de mogelijkheid om in deeltijd te studeren. Zo kun je een studie combineren met werk, gezin of andere zaken die je tijd vragen.

Onderwijsprogramma

De reguliere studieduur van de opleiding is 2 jaar. De opleiding bestaat uit vier semesters. Dit is gebaseerd op 840 studie-uren (30 EC’s/studiepunten) per jaar. 1 EC staat voor 28 studie-uren. Wanneer je begint met de opleiding, wordt er samen met je gekeken op welke wijze je het beste invulling kunt geven aan je studie.

Het aantal fysieke lesuren voor de opleiding is gemiddeld 8 uur per week. Verder zul je zo’n 8 tot 12 uur per week bezig zijn met zelfstudie. De vaste lesdag is op maandag, dan ontmoet je elkaar in het atelier op de hogeschool. Op andere dagen maak je gebruik van de online community.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Vrijdag
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Afbeelding
ervaringsverhaal-agnieszka-buursma-kostrowska.jpg
“Na tien jaar werkervaring in de ICT-inkoop was ik toe aan iets nieuws”
Afbeelding
ervaringsverhaal-agnieszka-buursma-kostrowska.jpg
Agnieszka Buursma-Kostrowska
Alumnus Master Serious Gaming deeltijd

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!