Jouw toekomst na afronding van de Master Serious Gaming

Serious Gaming is een fenomeen waar vele termen aan relateren. Zo kennen we begrippen als applied gaming, serious play, meaningful play, gamification, simulation (based) gaming, game-based-learning, etc. De master bied je een verdere professionalisering en leidt je op tot ontwikkelaar van Serious Gaming interventies, niet tot (technisch) game developer. Je leert wel met dit specialisme samen te werken.

Afbeelding
sfeer

Loopbaan

Je wordt opgeleid als ‘architect van de verandering’ met een spel creatieve inslag en werkt aan vraagstukken met ‘serieuze’ doeleinden of op het gebied van veiligheid, duurzaamheid, onderwijs, gezondheidszorg of sociale-, organisatorische- of persoonlijke verandering.

In welke omgeving kun je je deskundigheid kwijt? Na de opleiding ben jij breed inzetbaar. Grote bedrijven, publieke instanties en lokale startups; op veel plekken is behoefte aan veranderaars die met de kracht van Serious Gaming overweg kunnen. Misschien wil je aan de slag in een sector die aansluit bij je vooropleiding. Of misschien neem jij jouw unieke deskundigheid naar een heel ander domein.

Afgestudeerden kunnen bijvoorbeeld in de volgende organisaties een rol vervullen:

  • Grote bedrijven en instellingen, in de rol van adviseur of projectleider voor de inzet van Serious Gaming in de eigen organisatie.
  • In onderwijsorganisaties van primair tot hoger onderwijs in de rol als innovatieve docent, onderwijsontwikkelaar, onderzoeker en projectleider.
  • Adviesbureaus, in de rol van managementconsultant, interimmanager, of vakinhoudelijk consultant voor sectoren waar Serious Gaming veelvuldig worden ingezet (onderwijs, zorg, veiligheid, HRM etc.).
  • Onderzoeksinstellingen, in de rol van (senior) onderzoeker en projectleider op gebieden waar Serious Gaming als onderzoeksinstrument kan worden ingezet.
  • Game studio’s, in het bijzonder die gespecialiseerd zijn in Serious Gaming, in de rol van accountmanager of projectleider.
Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de Master Serious Gaming op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!