Participatie en Buurtontwikkeling (Ad) deeltijd

Jouw toekomst na afronding van Participatie en Buurtontwikkeling (Ad) deeltijd

Na de opleiding heb je je kennis en vaardigheden ten aanzien van participatie en buurtontwikkeling vergroot. Dit kun je inzetten binnen verschillende organisaties en functies. Zoals de politie, een woningbouwcorporatie of buurtwerk. Daarbij maak je gebruik van jouw professionele netwerk. Je weet als geen ander welke bijdrage andere beroepsgroepen kunnen leveren aan een bepaald vraagstuk: jij bent de bruggenbouwer in de wijk.

Afbeelding
social-work voltijd Leeuwarden

Met je diploma op zak beschik je over een landelijk erkend diploma en de graad Associate degree. Daarmee kun je doorstromen naar een bacheloropleiding. Kies je voor de bachelor Social Work bij NHL Stenden dan kun je in 2,5 jaar je bachelor-diploma behalen.

Beroepen

Met het Ad-diploma op zak kun je aan de slag met vraagstukken waarin samenwerking met diverse partijen een must is. Dit kan zijn:

  • in een wijkteam
  • bij de politie
  • vluchtelingenwerk
  • een woningbouwcorporatie 
  • als vrijwilliger bij een sportvereniging of buurtwerk

Doorstuderen

Na de Ad-opleiding heb je een uitstekende basis om door te studeren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de bacheloropleiding deeltijd Social Work of Pedagogiek van NHL Stenden. Na de Ad kun je het diploma van een van deze bachelors in ongeveer 2,5 jaar behalen.

Afbeelding
Nynke-Dolle
“We hebben professionals nodig die kansen signaleren en hier praktisch mee aan de slag gaan”
Nynke Dölle
Zelfstandig adviseur en projectleider