Participatie en Buurtontwikkeling (Ad) deeltijd

Studieopbouw Participatie en Buurtontwikkeling (Ad) deeltijd

De opleiding is flexibel ingericht. Je volgt in totaal acht modules en bepaalt zelf in welk tempo je dat doet en in welke volgorde.

Afbeelding
sfeer-ba-social-work-vt-lwd.jpg

Je gaat aan de slag met een verkenning van het werkveld. Je ontdekt welke thema's er spelen in een wijk, buurt of dorp. Je vergroot je eigen beroepsidentiteit en leert om te werken vanuit gelijkwaardigheid als basishouding. Als professional breng jij netwerken in kaart en draag je bij aan goede zorg en ondersteuning voor alle bewoners. Je gaat direct aan de slag met vraagstukken in de praktijk.

Flexibel studeren

De deeltijdopleiding Participatie en Buurtontwikkeling is een flexibele opleiding met een afwisselend programma, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je oriënteert je op jouw ontwikkeling binnen de sociale sector in een studie op hbo-niveau. Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de opleiding. Een praktijkleerplek, al dan niet betaald, is belangrijk om de verschillende modules te kunnen afronden.

Het onderwijsconcept van de opleiding Participatie en Buurtontwikkeling

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!