Polymer Engineering (Master) deeltijd

Studieopbouw Master Polymer Engineering deeltijd

De opleiding duurt twee jaar en is ingedeeld in drie semesters waarin je één dag studeren combineert met vier dagen werken. Na ieder semester volgt een fulltime onderzoeksweek. Je rondt je opleiding af met een Master-thesis: een onderzoeksproject bij je eigen werkgever. Polymer Engineering is een gezamenlijke Master-opleiding van NHL Stenden Hogeschool en Hogeschool Windesheim.

Afbeelding
sfeer-m-polymer-engineering-dt-emmen-zwol.jpg

Nieuw: losse module, traineeship of onderzoek

De master is opgebouwd uit drie onderdelen: Polymer Chemistry, Polymer Engineering en Polymer Design Engineering. De modules zijn ook als losse cursus te volgen, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Voldoe je niet aan de toelatingseisen, of ben je starter op de arbeidsmarkt en beschik je (nog) niet over een geschikte werkomgeving, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden van een traineeship te bespreken. Het volgen van de master in combinatie met een onderzoeksproject binnen Green PAC behoort ook tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Vaardigheden

Je bouwt je wetenschappelijke vaardigheden en vaardigheden op het gebied van projectmanagement uit. Je verdiept je in sturing geven aan onderzoek, verslagleggen, een literatuurstudie opzetten en modellen evalueren en valideren.

Netwerk

Je werkkring is een belangrijk leergebied. Je voert er praktijkopdrachten uit en past er nieuw verworven kennis toe. Door een actieve houding en het inbrengen van praktijkvoorbeelden, leer je daarnaast van je medestudenten. Je investeert dus niet alleen in je eigen kennis en persoonlijke ontwikkeling, maar ook in het opbouwen van een netwerk waarmee je jouw positie - én die van je werkgever - versterkt in de kunststofindustrie.

Het onderwijsconcept van de opleiding Polymer Engineering

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.  

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!