Studieopbouw Master Social Work deeltijd

Hieronder vind je een uitleg over de opbouw en de mogelijkheden van de deeltijdopleiding Master Social Work.

Leeruitkomsten

De masteropleiding Social Work heeft een omvang van 60 EC. In het eerste jaar doe je 30 EC (leeruitkomst 1 & 2) en in het tweede jaar doe je leeruitkomst 3 (veranderrapportage). Je volgt colleges in Leeuwarden en Groningen. Je hebt een dag per week les en je bent de overige dagen van de week aan het werk. De vaste lesdagen zijn op maandag van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opleiding werk je aan drie leeruitkomsten; signaleren & analyseren, samenwerken in transities en voeren van effectieve regie op een concrete beroepsinnovatie.

Afbeelding
m-strategische-comm-lwd

Onderwijsconcept

Tijdens de master Social Work leer je op nieuwe manieren kijken naar het vakgebied en jouw rol als professional. Hiertoe vergroot je jouw kennis en vaardigheden op het gebied van Social Work Theory (SWT), Professionele Ontwikkeling & Begeleiding (POB) en met Praktijkgericht Onderzoek (PO), de drie leerlijnen in de opleiding.

Transformatief leren

Het uitgangspunt van de master is dat je anders naar situaties leert kijken en meerdere perspectieven ontwikkelt. We noemen dit transformatief leren, waarbij je kritisch kijkt naar praktijksituaties en jouw eigen handelen hierin. Je krijgt kennis en vaardigheden om een nieuwe rol aan te nemen, anders te handelen en hoe je je hierin kunt blijven ontwikkelen.

Het ontwikkelen van jouw eigen professionele identiteit is tijdens de gehele master belangrijk. Door de uitwisseling met medestudenten, docenten, lectoren en gastdocenten biedt de opleiding een leergemeenschap waarbij je van én met elkaar leert. Je werkt samen met andere disciplines, krijgt kennis en inzicht in andere werksoorten en leert over de grenzen van je eigen beroepspraktijk heen te kijken. Hierdoor ontwikkel jij je tot een professional die vraagstukken vanuit meerdere perspectieven benadert en zo tot de beste oplossing komt.

Het onderwijsconcept van de opleiding Social Work

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!