Jouw toekomst na afronding van Technische Informatica

Lijkt het je geweldig om te werken met innovatieve apparaten, zoals een 3D-printer, Virtual Reality en robots? Dan is Technische Informatica echt iets voor jou.

Afbeelding
sfeer

Loopbaan

Je wordt opgeleid tot software engineer, embedded systems engineer, technisch programmeur, technisch ICT-consultant of zelfstandig ICT-specialist op HBO-niveau. Uitdagende beroepen met een universele taal in een wereld waarin automatisering en digitalisering steeds belangrijker wordt.

Uitdagend werk

In een wereld waarin automatisering en digitalisering steeds belangrijker worden, neem jij als technisch informaticus een belangrijke plaats in. Je hebt uitdagend en boeiend werk. Jij zorgt voor de verbinding tussen mensen en machines. Met jouw vakkennis ontwikkel je software die ingewikkelde technische apparaten bestuurt, zoals mobiele telefoons, smartwatches, navigatiesystemen, tablets, drones, auto's en nog veel meer.

Beroepen

Je kunt aan de slag als:

 • Software engineer
  Je weet alles over software en ontwikkelt, test en implementeert dit tot in de puntjes.
 • Embedded systems engineer
  Code schrijven voor embedded systemen is helemaal jouw vak.
 • ICT-consultant
  Advies geven op het gebied van technische vraagstukken is jouw specialiteit.
 • Security consultant
  Advies geven op het gebied van de veiligheid van embedded systemen is jouw specialiteit. Je weet wat de kwetsbaarheden zijn en hoe je die kunt oplossen.
 • Zelfstandig ICT-adviseur
  Wat je ook kiest, de kans op werk na je opleiding Technische Informatica is zeer groot

Doorstuderen

Na de studie Informatica liggen de banen voor het oprapen, maar doorstuderen behoort ook tot de mogelijkheden. Onze master Computer Vision & Data Science sluit naadloos aan op de studie Technische Informatica.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Technische Informatica op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!