Tourism Management (Instroom vwo)

Studieopbouw Tourism Management (instroom vwo)

Duurzaam toerisme staat centraal bij de opleiding Tourism Management (instroom vwo). eze opleiding. In het eerste jaar leg je een brede basis en in het tweede jaar ga je de diepte in en kies je een minor om je te specialiseren. Je rondt de opleiding af met een stage en afstudeeropdracht. Tijdens de opleiding werk je veel in de praktijk. Dit doe je onder meer in opdracht van bedrijven bijvoorbeeld  en ons eigen toeristisch onderzoeksinstituut Stenden ETFI. Ook staat er inspirerende gastcolleges en (internationale) studiereizen op het programma.

Afbeelding
project-lem-campingenwatersportfriesemeren

Deze thema’s komen aan bod:

 • Duurzaam toerisme
 • (Online) marketing
 • Experience marketing
 • Klant- en organisatiegedrag
 • Interculturele communicatie
 • Innovatie en productontwikkeling
 • Destination Management
 • Scenarioplanning
 • Trendanalyse
 • Strategisch management
 • Human resource management
 • Onderzoek

International Tourism Management instroom vwo per jaar uitgelegd

Specialisatie Tourism Management (instroom vwo)

In het derde jaar van de opleiding Tourism Management instroom vwo ga je je specialiseren door 2 minors te volgen. Dit zijn keuzevakken waarmee je de diepte ingaat op een bepaald thema of juist de breedte zoekt door over een nieuw onderwerp te leren. Je kunt ook minors van andere opleidingen volgen. De opleiding Tourism Management biedt onder andere deze minors aan:

 • Heritage Experience Management (Leeuwarden): Je onderzoekt niet alleen de toeristische mogelijkheden van natuurlijk en cultureel erfgoed, maar richt je ook op het behoud en de bescherming hiervan.
 • Outdoor Leadership and Adventure Tourism (Bali en Leeuwarden): Je leert wat er komt kijken bij het ondernemen in de outdoor-sector: hoe zet je een bedrijf op, wat betekent het om leiding te geven en welke kansen en uitdagingen zijn er? De focus ligt hier op duurzaam toerisme.
 • Community Based Tourism (Thailand): Je verdiept je in het opzetten van kleinschalig toerisme in ontwikkelingslanden, in samenwerking met ontwikkelingsorganisaties en de toeristische industrie.

Uiteraard kun je ook kiezen voor één van de andere minoren die NHL Stenden aanbiedt zoals bijvoorbeeld Event Management, Media Innovation in Tourism, Cruise Management en meer. Ook kun je op Grand Tour gaan. Het fasttrack programma biedt ruimte voor 1 minor van 9 weken.

Internationale studiereizen

Wanneer je Toerisme Management studeert, doe je dit niet enkel vanuit de collegebanken. Er is niks belangrijker dan de industrie te ervaren door de ogen van een consument en de theorie te begrijpen door de ogen van een specialist en rechtstreeks feedback vanuit het werkveld te ontvangen. Daarom nemen wij je graag mee op reis. Gedurende deze studiereizen ga je je kennis toepassen en verder ontwikkelen.De studiereizen zijn geheel vrijwillig en kosten zijn niet inbegrepen in het college geld.

De studiereis in jaar 1 gaat naar diverse Europese bestemmingen bijvoorbeeld Duitsland, België en Slovenië. In jaar 2 staan er reizen naar andere diverse bestemmingen zoals België en Spanje.   
Wil jij bepalen waar de trips naar toe gaan? Dan kan jij je ook aanmelden voor het Tourism Management Field trip Comité. Samen met andere enthousiastelingen ontwikkel je de reizen voor jouw mede studenten.

Het onderwijsconcept van de opleiding Tourism Management (instroom vwo)

Elke hogeschool heeft een eigen onderwijsconcept. Je zou kunnen zeggen dat het de manier is waarop er lesgegeven wordt. Dat verschilt per hogeschool. NHL Stenden heeft Design Based Education (DBE) als onderwijsconcept.

Studeren doe je bij NHL Stenden niet alleen in de schoolbanken. Sterker nog; we stimuleren je juist om te ontdekken wat er in de praktijk gebeurt. Jij gaat aan de slag met actuele vraagstukken uit het werkveld. Daarbij werk je intensief samen met medestudenten én met organisaties en bedrijven.

Lees meer over ons onderwijssysteem

A typical college day of a Tourism Management student @ NHL Stenden / Campus Tour

Onderzoek en praktijk

Tijdens de gehele opleiding werk je veel in de praktijk. Dit doe je in opdracht van bedrijven, zoals onze eigen lectoraat ETFI of het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) waar de opleiding deel van uitmaakt. Daarnaast ga je meerdere keren tijdens je studie op internationale fieldtrip.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.