Tourism Management (Instroom vwo)

Studieopbouw Tourism Management (instroom vwo)

Duurzaam toerisme staat centraal bij de opleiding Tourism Management (instroom vwo). In het eerste jaar leg je een brede basis en in het tweede jaar ga je de diepte in met onderwerpen als HR, Tour operating en Strategisch Management. Je rondt de opleiding af met een stage en afstudeeropdracht. Tijdens de opleiding werk je veel in de praktijk. Dit doe je onder meer in opdracht van bedrijven bijvoorbeeld ons eigen toeristisch onderzoeksinstituut ETFI. Ook staat er inspirerende gastcolleges en (internationale) studiereizen op het programma.

Afbeelding
project-lem-campingenwatersportfriesemeren

Deze thema’s komen aan bod:

 • Duurzaam toerisme
 • (Online) marketing
 • Experience marketing
 • Klant- en organisatiegedrag
 • Interculturele communicatie
 • Innovatie en productontwikkeling
 • Destination Management
 • Scenarioplanning
 • Trendanalyse
 • Strategisch management
 • Human resource management

International Tourism Management instroom vwo per jaar uitgelegd

Specialisatie Tourism Management (instroom vwo)

De vwo instroom Tourism Management programma is exclusief de minors. Echter, heb je mogelijkheid om een minor te volgen als extra keuzevak, dit is dan bovenop het programma van 180EC waardoor je iets langer bezig bent, of het combineert en meer werkdruk hebt. Minors zijn keuzevakken waarmee je de diepte ingaat op een bepaald thema of juist de breedte zoekt door over een nieuw onderwerp te leren. Je kunt ook minors van andere opleidingen volgen. De opleiding Tourism Management biedt onder andere deze minors aan:

 • Heritage Experience Management (Leeuwarden): Je onderzoekt niet alleen de toeristische mogelijkheden van natuurlijk en cultureel erfgoed, maar richt je ook op het behoud en de bescherming hiervan.
 • Outdoor Leadership and Adventure Tourism (Bali en Leeuwarden): Je leert wat er komt kijken bij het ondernemen in de outdoor-sector: hoe zet je een bedrijf op, wat betekent het om leiding te geven en welke kansen en uitdagingen zijn er? De focus ligt hier op duurzaam toerisme.
 • Community Based Tourism (Thailand): Je verdiept je in het opzetten van kleinschalig toerisme in ontwikkelingslanden, in samenwerking met ontwikkelingsorganisaties en de toeristische industrie.

Uiteraard kun je ook kiezen voor één van de andere minoren die NHL Stenden aanbiedt zoals bijvoorbeeld Event Management, Media Innovation in Tourism, Cruise Management en meer. Ook kun je op Grand Tour gaan. Het fasttrack programma is exclusief een minor, maar de mogelijkheid om een minor te volgen is er wel.

Internationale studiereizen

Wanneer je Toerisme Management studeert, doe je dit niet enkel vanuit de collegebanken. Er is niks belangrijker dan de industrie te ervaren door de ogen van een consument en de theorie te begrijpen door de ogen van een specialist en rechtstreeks feedback vanuit het werkveld te ontvangen. Daarom nemen wij je graag mee op reis. Gedurende deze studiereizen ga je je kennis toepassen en verder ontwikkelen.De studiereizen zijn geheel vrijwillig en kosten zijn niet inbegrepen in het college geld.

De studiereis in jaar 1 gaat naar diverse Europese bestemmingen bijvoorbeeld Duitsland, België en Slovenië. In jaar 2 staan er reizen naar andere diverse bestemmingen zoals België en Spanje.   
Wil jij bepalen waar de trips naar toe gaan? Dan kan jij je ook aanmelden voor het Tourism Management Field trip Comité. Samen met andere enthousiastelingen ontwikkel je de reizen voor jouw mede studenten.

Het onderwijsconcept van de opleiding Tourism Management

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

A typical college day of a Tourism Management student @ NHL Stenden / Campus Tour

Onderzoek en praktijk

Tijdens de gehele opleiding werk je veel in de praktijk. Dit doe je in opdracht van bedrijven, zoals ons eigen lectoraat ETFI of het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality (CELTH) waar de opleiding deel van uitmaakt. Daarnaast ga je meerdere keren tijdens je studie op internationale fieldtrip.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.